Sneu puntverlies Veendam 1894 (zat)

Door op maandag, 24 februari, 2014 - 21:17

Door Veendam 1894

VOETBAL - Na twee opeenvolgende nederlagen in 2014 telde voor Veendam 1894 afgelopen zaterdag maar één ding en dat was een overwinning. Het leek er ook lang op dat de ploeg van trainer/coach Chris de Jong de thuiswedstrijd tegen GEO winnend af zou sluiten, maar in de blessuretijd brachten de gasten alsnog de eindstand op 2-2. En dat na een 2-0 ruststand in het voordeel van de Veendammers.

Veendam 1894 begon uitstekend aan de wedstrijd en dit resulteerde na enkele minuten al in een 1-0 voorsprong. Harrie Hulsing rondde een prachtige steekpass van Gökhan Atabas doeltreffend af. De geelzwarten bleven daarna de betere ploeg en beloonde zichzelf halverwege de eerste helft. Een scherp aangesneden vrije trap van Robert Hollander belandde uiteindelijk via een verdediger van GEO in het doel: 2-0. De gasten uit Garmerwolde waren af en toe ook niet ongevaarlijk, maar de lat en goed keeperswerk van Jeffrey oosting stonden een treffer in de weg.

Na de pauze was er van het veldoverwicht van Veendam 1894 weinig meer over. GEO beet zich steeds meer vast in de wedstrijd en bracht in de 60e minuut de spanning terug door de aansluitingstreffer te produceren. Mede vanwege de laaghangende zon verkeek de Veendam-defensie zich op een lange bal, waardoor het voor Bart van der Tuuk een koud kunstje was om te scoren. Veendam 1894 kreeg daarna enkele prima mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ondermeer de lat en de GEO-doelman voorkwamen een vroegtijdige beslissing. Dit kwam de thuisploeg uiteindelijk duur te staan want diep in de blessuretijd was het wederom Bart van der Tuuk die met een mooie voetbeweging de eindstand op 2-2 bracht. Extreme vreugde bij GEO en extreme teleurstelling in het Veendammer kamp was het gevolg.

Volgende week gaat Veendam 1894 op bezoek bij hekkesluiter Engelbert. Een overwinning is noodzakelijk voor handhaving in de subtop van de 4e klasse C.