Veendam 1894 (zon) onderuit in Sleen

Door op maandag, 24 februari, 2014 - 21:13

Door Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag voor het eerst sinds 27 oktober van het vorige jaar weer eens een nederlaag geleden. De winnaar van de 2e periodetitel ging met 2-0 onderuit in en tegen Sleen.

In de eerste helft zag het er totaal niet naar uit dat Veendam 1894 op een nederlaag ging afstevenen. De ploeg van trainer/coach Patrick Beek had een overwicht en creƫerde zich een aantal prima kansen. Met name Leon Zijlstra en Geert Knigge kregen de mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Kloppenburg was de Veendammer aanvallers met enkele prima reddingen de baas. De thuisploeg dook daarnaast ook verscheidene keren gevaarlijk op voor Veendam-doelman Rob Olijve, maar Pelle Bos wist ook niet tot scoren te komen.

In de tweede helft trok Sleen de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 via Arjan Goeroe. Daarna zorgde Pelle Bos, die regelmatig een plaag vormde voor de Veendammer defensie, voor de beslissende 2-0. Op basis van de gehele wedstrijd en de kansenverhouding had er meer ingezeten voor Veendam 1894, maar gezien de tweede helft een niet geheel onverdiende overwinning voor Sleen. Ondanks deze nederlaag blijft de ploeg van Beek op de 5e plek staan met 25 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. De verschillen zijn echter gering in de 3e klasse D, want nummer 10 Wildervank heeft slechts drie punten minder dan de geelzwarten.

Komende zondag speelt Veendam 1894 wederom een uitwedstrijd, dan staat namelijk de inhaalwedstrijd tegen Twedo op het programma.