Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer judoka's districtskampioen

Door op maandag, 24 februari, 2014 - 09:41

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam en BVHS hebben afgelopen zaterdag een uitstekend districtskampioenschap gedraaid. Tijdens de districtskampioenschappen voor de jeugd wist het team maar liefst 20 prijzen te behalen. Bij de leeftijdscategorie -15 jaar leverde een plek bij de eerste 4 ook nog een deelnamebewijs op voor het NK in Eindhoven.

In de leeftijdscategorie -12 jaar was er goud voor Anas Schreuder, Lars van Oostrum, Alex Rijff en Sven van Oostrum. Zilver ging naar Joost Prins, Mehdi Hijazi en Maurice van der Laan. Keurige derde plaatsen waren er voor Sarah van Driel en Emiel Hoogeveen. Een verdienstelijke vierde plaats werd behaald door Oscar Brouwer.

In de leeftijdscategorie plaatsten maar liefst 10 judoka's zich voor het NK. In de klasse -57 kilogram wist Zoé Klunder met uitstekend judokampioen te worden. Een tweede plaats werd behaald door Vera Raspe. Uitstekende derde plaatsen gingen naar Murat Isik, Laura Flinterman, Annelie Bultena en Gerben Hofman. De judoka's Huub Raspe, Ilse van der Beek, Thom Hensens en Koen van der Beek werden in grote en zware poules keurig vierde en plaatsten zich ook voor het NK.