Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe parkeerregeling in het cenrum van Veendam

Door op vrijdag, 21 februari, 2014 - 16:39

PARKERRZONE - In het centrumgebied van Veendam: Bocht Oosterdiep tussen de Julianalaan en de Kerkstraat, het Julianapark en het Kerkplein, gaat vanaf 3 maart a.s. het nieuwe parkeerbesluit in. Dit besluit is genomen omdat de gemeenteraad van Veendam de parkeerdruk wil verlagen in het centrum. Er wordt een parkeerzone ingevoerd. De wettelijke publicatie is te vinden in het Electronisch gemeenteblad. In het digitaal loket op de website van de gemeente (http://www.veendam.nl) vindt u het ontheffingsformulier.

Parkeren met de parkeerschijf werkt als volgt. U kunt bij verschillende winkels de parkeerschijf aanschaffen. De prijs ligt tussen € 0,50 en € 1,50. De parkeertijd in het centrum is maximaal 2,5 uur. Aan de blauwe streep ziet u waar de parkeerschijf nodig is. Aan de bebording kunt u zien waar de blauwe zone begint en waar het eindigt.

De bewoners kunnen een permanente ontheffing aanvragen bij de gemeente. Het ontheffingsformulier wordt in het digitaal loket geplaatst. De voorwaarden hiervan zijn te vinden op de website van Veendam.

Per adres kunnen bewoners maximaal twee ontheffingen krijgen. Als er één parkeerplaats op eigen terrein beschikbaar is, wordt er maximaal één ontheffing verleend. Als er bewoners zijn met twee of meer parkeerplaatsen op eigen terrein, komen zij niet in aanmerking voor de ontheffing. Ondernemers met een winkel in de parkeerzonde óf aan de parkeerzone, komen niet in aanmerking voor de ontheffing.

Voor bedrijven (aannemers, loodgieters e.d.) die op een locatie in de parkeerzone werkzaamheden moeten uitvoeren, geldt een tijdelijke ontheffing. Hiervoor gelden regels:

  • Het bedrijf moet werkzaamheden uitvoeren op een locatie in de parkeerzone.
  • Het bedrijf moet kunnen aantonen dat het noodzakelijk is om de bedrijfswagen, waarvoor ontheffing wordt aangevraagd, voor de werkzaamheden wordt gebruikt.

Leveranciers van producten aan winkels mogen laden en lossen zonder de parkeerschijf te gebruiken mits dit binnen 10 minuten gebeurd. Indien er langer werkzaamheden plaats vinden, dient de parkeerschijf gebruikt te worden.