Overslaan en naar de inhoud gaan

G-sport- en informatiedag in Sorghvliethal Veendam

Door op vrijdag, 21 februari, 2014 - 09:43

INFORMATIE - De gemeente Veendam organiseert op maandag 31 maart 2014 van 09.30 tot 15.00 uur in de Sorghvliethal in Veendam een sport- en informatiedag voor mensen met een handicap (g-sport). Voor deze dag worden de leerlingen van de Margaretha Hardenbergschool en de cliënten van NOVO en de Zijlen uitgenodigd.

Deze g-sport- en informatiedag wordt georganiseerd door een stagiair van de afdeling sport van de Kompanjie in het kader van zijn afstudeerexamen. Naar aanleiding van de televisieprogramma's synDROOM en The Undateables vond hij de inspiratie om voor de g- sporters een sport- en informatiedag te organiseren.

De informatiedag heeft als doel om de leerlingen en cliënten enthousiast te maken voor het sporten bij verenigingen. Veendammer sportverenigingen, die g-sport aanbieden, verzorgen diverse clinics. Naast het sportieve gedeelte krijgen de leerlingen en cliënten en hun ouders/verzorgers informatie van de verenigingen. Daarvoor worden gezellige marktkraampjes ingericht. Ook andere instanties kunnen van deze gelegenheid gebruik maken om informatie te verstrekken. Meer informatie is te vinden op www.veendam.nl/sport