Overslaan en naar de inhoud gaan

Kim en Judith winnen voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Door op woensdag, 19 februari, 2014 - 20:56


Winnares Kim Vos (OBS Burgemeester Verkruisen, Muntendam)

VOORLEESWEDSTRIJD - Twintig schoolkampioenen deden maandag 17 februari mee aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens een ochtend- en een middagronde streden de leerlingen om een plek in de halve finale.

Ochtendronde
Tijdens de ochtendronde mochten elf schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment uit hun zelfgekozen boek voorgelezen. De winnaar werd Kim Vos van OBS Burgemeester Verkruisen in Muntendam. Zij las voor uit ‘De wilde kippenclub' van Cornelia Funke. Fleur Smits van OJBS De Ommewending in Veendam eindigde op de tweede plaats. De deelnemers werden beoordeeld door wethouder Bert Wierenga, wethouder Annelien de Winter en burgemeester Meindert Schollema.

Middagronde
De negen schoolkampioenen die tijdens de middagronde op het programma stonden, werden beoordeeld door wethouder Gherie ter Steege , Yvonne Verhoeven van de Kompanjie en wethouder Anneke Duit. Judith Dijstelberge van RKBS Mgr. Bekkersschool in Veendam won. Haar fragment uit ‘Suriname, here we come!' van Sanne de Bakker werd door de jury als beste beoordeeld. De tweede plaats was voor Fleur Ophuis van Jenaplan St. Willibrordus in Oude Pekela.

Halve en provinciale finale
Kim en Judith doen dinsdagavond 11 maart mee aan de halve finale in de Bibliotheek van Stadskanaal. Zij zullen dan strijden voor een plekje in de provinciale finale in Cultuurcentrum vanBeresteyn op woensdagmiddag 23 april.