Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek Veendam organiseert workshop Familieverhalen

Door op woensdag, 19 februari, 2014 - 20:52

WORKSHOP - Bibliotheek Veendam organiseert op zaterdag 22 maart een workshop Familieverhalen. Familie is een bron van de meest wonderlijke verhalen. Familieverhalen zijn bij uitstek ook historische verhalen. Ze geven toegang tot een andere tijd, waar andere vanzelfsprekendheden heersten, de maatschappelijke verhoudingen verschillend lagen en de wereld er anders uitzag.

Tijdens de workshop familieverhalen op zaterdag 22 maart gaan de deelnemers onderzoeken hoe je verhalen over familie tot leven kunt wekken. Men kiest één persoon uit de eigen familie en gaat ermee aan de slag. Naast experimenteren met verschillende vertelvormen worden er korte fragmenten geschreven. De schrijfsessies worden afgewisseld met het verkennen van de historische context van de hoofdpersoon. Hoe zag de belevingswereld van deze hoofdpersoon eruit? Hoe werden zijn of haar drijfveren bepaald door de historische werkelijkheid van die tijd?

Wie geven de workshop?
De workshop familieverhalen wordt geleid door Tanny Dobbelaar en Willy van der Schuit. Tanny Dobbelaar is schrijfster en trainster. Haar laatste boek heet Familieverhalen: de kunst van het schrijven over je naasten. Willy van der Schuit is historicus en werkt als auteur aan diverse geschiedenisprojecten.

Voor wie is de workshop bedoeld?
De belangrijkste activiteit van de workshop familieverhalen is het schrijven over familie. Speciale kennis of vooropleiding is niet nodig. Belangrijker is de motivatie: vind je het leuk om een dag lang je eigen familieverhaal te onderzoeken? Wij stellen het op prijs als iedere deelnemer één foto meeneemt van het familielid waarover je wilt schrijven.

Kosten?
De workshop duurt van 10.00 tot 15.30 uur, met een lunchpauze. De workshop kost € 65,- exclusief lunch en € 72,50 inclusief lunch. Koffie en thee wordt verzorgd.

Nadere informatie en opgave
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bibliotheek via veendam@mijneigenbibliotheek.nl (o.v.v. Familieverhalen). Opgeven kan bij de balie van Bibliotheek Veendam. Bij inschrijving graag direct (contant) betalen.