Overslaan en naar de inhoud gaan

Inner Wheel Veendam geeft 1100 euro aan Stichting Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen (VPTZ)

Door op zondag, 16 februari, 2014 - 21:32

GIFT - De Stichting Palliatieve Terminale Zorg Oost-Groningen (VPTZ) heeft op 11 februari jl. een cheque van € 1.100 ontvangen van Inner Wheel Veendam.

Inner Wheel Veendam is een aan de Rotary gerelateerde serviceclub en heeft jaarlijks een aantal fundraiseprojecten. De leden van Inner Wheel hebben bloemstukken gemaakt en verkocht, o.a. op de succesvolle kerstmarkt in december jl.

De stichting VPTZ is erg blij met het geschonken geld, omdat de stichting geheel afhankelijk is van giften. Het geld zal o.a. worden besteed aan scholing voor de vrijwilligers. Op 21 februari zal een nieuwe groep van 8 vrijwilligers een certificaat ontvangen.

De goed opgeleide vrijwilligers van de stichting bieden hulp, ondersteuning en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de terminale cliënt en diens naaste(n) in de thuissituatie. Palliatieve zorg is erop gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De inzet van de vrijwilligers is aanvullend op zorg door familieleden, vrienden en professionele zorgverleners. De vrijwilligers hebben tijd en zijn aanwezig, zodat de mantelzorger rust kan nemen, een boodschap kan doen of zijn hart kan luchten. De vrijwilligers zijn er ook voor een alleenstaande of dementerende terminale cliënt, zodat ook zij thuis kunnen sterven als zij dat willen.