Overslaan en naar de inhoud gaan

Gift Specsavers Steunt aan Kinderhulp Gambia mogelijk de redding van meisje met tumor

Door op woensdag, 19 februari, 2014 - 21:25

GIFT - Op zaterdag 15 februari ontvingen Fred en Ivonne Hulsebos van Stichting Kinderhulp Gambia uit handen van Dineke Schmitter en Sjouke van der Werf van Specsavers Winschoten een cheque van maar liefst € 1353.75.

Meer dan een jaar lang heeft Specsavers Winschoten gespaard om deze donatie mogelijk te maken. In de winkel van Specsavers Winschoten konden de klanten bij aankoop van een bril of lenzen een muntje doneren aan een van twee goede doelen, waaronder Kinderhulp Gambia. Deze muntjes staan voor een bepaald bedrag. Op zaterdag 15 februari was het zover en is de donatie van Specsavers Steunt aan de Veendammer stichting Kinderhulp Gambia overhandigd.

Kinderhulp Gambia is een kleine stichting die al 11 jaar zeer actief is in Gambia. De stichting zet zich in voor kleinschalige en directe hulp aan de jongste en grootste bevolkingsgroep van Gambia: Kinderen. De activiteiten van de stichting richten zich in het bijzonder op het verbeteren van de basisbehoeftes die in Gambia niet zo vanzelfsprekend zijn zoals: Water, school, gezond voedsel, medicijnen, medische hulp, malariapreventie maar ook ontwikkeling door middel van sport.

Fred Hulsebos is ontzettend blij met de donatie van Specsavers Steunt. Zonder dit soort steun is ons werk niet mogelijk. 9 januari 2014 zijn we wederom gestart met de bouw van een nieuwe school, dit keer in Santo Su tbv 200 kinderen. Hierdoor is de spaarpot van de stichting bijna leeg. Het geld komt daarom wel op een zeer uitzonderlijk goed moment. Zonder geld kunnen ook wij helaas niet verder vooruit en de stichting wil graag nog zoveel meer nuttig werk doen. Denk bij de school in aanbouw aan; een speeltuin, schoolmaterialen, goede water- en sanitaire voorzieningen maar ook een veilige omheining. Heel belangrijk zijn op dit moment ook 2 kinderen die medische hulp nodig hebben. Fred zegt je moet dan prioriteiten stellen want geld is er nooit genoeg.

Het gaat dit keer om een jongen met vreselijk aangeboren armafwijkingen. De vraag is of hij überhaupt geopereerd kan worden, je wilt iemand namelijk ook niet meer gehandicapt maken dan dat hij al is. Samen met een kinderarts van revalidatiecentrum Hoogstraten zoeken we naar een oplossing desnoods met deel protheses of andere hulpmiddelen die het hem gemakkelijker maken.

Ook is er een meisje met een zeer grote agressieve tumor in haar gezicht. Bij dit meisje telt iedere dag. Ivonne zegt: "Ik wil hoe dan ook deze jonge meid helpen. Begin 2013 heb ik zelf kanker gekregen. Ik besef door dit soort kinderen keer op keer hoe blij ik mag zijn dat ik toegang heb tot hele goede medische zorg hier in Nederland. Ik heb zoals het nu lijkt een nieuwe kans gekregen en ik wil dat Saffiatou deze kans ook krijgt. 1 ding is 100% zeker zonder hulp van buitenaf zal deze jonge meid sterven want in Gambia is geen ziekenfonds of dokter die haar kan helpen. Haar ouders zitten met hun handen in het haar want er is nauwelijks geld om te eten laat staan voor een doktersbezoek over ver. Door mijn ziekte hebben Fred en ik minder donaties binnen kunnen halen. Je wilt Saffiatou waarbij het om leven of mogelijk dood gaan eigenlijk geen neen verkopen. Waarom ik wel en zij niet is de vraag die me al weken bezig houdt. Deze donatie van Specsavers steunt is mogelijk het antwoord.

Saffiatou kan door deze gift nu snel naar een goed ziekenhuis in buurland Senegal /Dakar gaan. Daar wordt gekeken of er, en welke behandeling er voor haar mogelijk is. We blijven positief en hopen maar dat we op tijd zijn en dat de operatie en verblijfskosten mee zullen vallen. Wordt vervolgd....".

Fred en Ivonne sluiten graag af met; Ontzettend bedankt Specsavers - Together we are strong!