Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee voorstellingen ensembleweken Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam

Door op vrijdag, 14 februari, 2014 - 15:04

SAMEN - Wat is er mooier dan samen muziek maken! Op de muziekschool kan het. Daar heb je alle instrumenten bij elkaar, daar kun je een ensemble en een orkest mee vormen.
Op 20 februari is de uitvoering van de ensembleweken: twee voorstellingen in vanBeresteyn, voorstelling 1 aanvang: 19.00 uur en voorstelling 2 aanvang: 20.45 uur. Alle popbands treden op in Grandcafé Rembrandt, aanvang 19.00 uur.

Ruim 350 leerlingen van de afdeling muziek van de Muziek-, Dans- en Theaterschool laten zien wat ze in 4 weken samenspelen hebben bereikt. Er zijn ensembles, orkesten en popbands te horen en te zien. Alle leerlingen, op een enkele uitzondering na, doen mee: van jong tot oud!

Het doel van deze ensemblemaand is om leerlingen te laten ervaren hoe het is om gezamenlijk te werken aan orkeststukken. Het sociale aspect speelt hierin een belangrijke rol. Tegelijkertijd komen er vaardigheden aan bod, zoals luistervaardigheid, maat en ritme houden, dynamiek. Ze leren werken met een dirigent en in de popband leert de drummer zijn centrale rol vervullen.
In vanBeresteyn spelen 3 grote orkesten en verschillende ensembles. In Rembrandt treden 19 bands op. De ensembles zijn ingericht op het niveau van de leerlingen. Er zijn natuurlijk beginnende en meer gevorderde leerlingen. De toeschouwer merkt daar niets van, omdat de stukken die ze spelen aangepast zijn aan het niveau. De deelnemers aan de ensembles hebben samen een naam bedacht voor hun orkest. Zo zijn er de ‘Notenkrakers', is er het ‘Swingende Wereldorkest' en is er een slagwerkgroep die ‘Pak Slaag' heet!
De voorstellingen in van Beresteyn kosten € 2,-- per voorstelling, in Grandcafé Rembrandt is gratis entree.