Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijdteams van Oxygym 2x goud, 1x zilver en 1x brons

Door op maandag, 10 februari, 2014 - 19:24

Tekst Jan Orsel

KAMPIOENEN - Afgelopen zondag 9 februari hebben de wedstrijdteams van Sportcentrum Oxygym meegedaan aan de voorronde voor het Nederlands kampioenschap van Soneo. Deze wedstrijd werd gehouden in Theater de Lawei in Drachten.

De Oxygym mini's mochten eerst hun wedstrijd doen en deden mee in de categorie Showdance 10-13 jaar, deze 12 jonge meiden waarvan de jongste nog maar 7 jaar is werden beloond met een mooie 4e plaats.

Nadat de groep was geweest hadden we voor het eerst deelnemers in de double dance (dans met 2 personen) en ook dat verliep erg goed. Eerst mochten de jongste meisjes, Noa van der Laan (6 jr) en Elise Mulder (7 jr) hun act laten zien, dat ging zo goed en behaalden zelfs een 1e plaats.

Daarna mochten Nadine Mulder (11 jr) en Quinty Martena (11 jr) bij een leeftijdscategorie hoger hun dans uitvoeren en zij werden beloond met een 3e plaats. Amber Bodde (16 jr) en Emma Helweg (14 jr) deden mee bij leeftijd 14-17 jaar en zij behaalden een 2e plaats. Aan het eind van de middag mochten de meiden van Oxygym Seniors hun kunsten tonen bij Freestyle cheer 14+, zij behaalden de 1e prijs. Deze meiden hebben zich bij Soneo ook weten te plaatsen voor het EK in Bonn, dit kampioenschap zal in juni plaatsvinden.

Eerst gaan de meiden naar het Wereldkampioenschap op 24 april in Amerika en in juni zullen ze deelnemen aan het EK in Bonn. Mooie vooruitzichten voor deze 12 meiden.

Alle meiden van deze groepen worden getraind door Margriet van der Laan-Mejeur. Ook worden ze gecoacht door Petra Bijkersma. Margriet en Petra zijn blij met de behaalde prestaties en erg trots op alle meiden.