Overslaan en naar de inhoud gaan

SKV geeft problemen G4 netwerk aan

Door op donderdag, 6 februari, 2014 - 16:48

Door SKV

Uitrollen van 4G netwerk kan zorgen voor storing van televisiebeelden.

G4 NETWERK - Binnenkort wordt mobiel bellen en internetten met 4G in Veendam aangeboden; de vierde generatie van het mobiele netwerk. Dit is nodig voor mobiel internet. Nu kan het voorkomen dat het signaal van uw 4G mobiele telefoon of het 4G signaal vanuit het netwerk, eventueel zonder 4G toestel in de buurt, stoort op uw televisieontvangst via de kabel.

Dan kunt u bijvoorbeeld blokjes in het beeld zien (digitaal algemeen en analoog met name BBC 1 en Eurosport) of soms valt de zender weg. Dit verschijnsel heet interferentie.

Dit komt doordat het 4G signaal tussen zendmast en mobiele telefoon soms een zelfde frequentie heeft als enkele televisiezenders. Het signaal via uw kabel en het 4G signaal vermengen zich namelijk dan met elkaar. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij niet goed geïsoleerde kabels, stekkers, splitters of wandcontactdozen.

Wat kunt u doen om deze interferentie te verhelpen?

Ga naar www.kabelkeur.nl , dit is een kwaliteitskeurmerk voor binnenhuisbekabeling. Hier staat informatie wat u zelf kunt doen om de storing te verhelpen.

Blijft u, ondanks dat u binnenhuisbekabeling met het KabelKeur keurmerk heeft, last houden van interferentie ? Dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk op 0598-712020. We kunnen u helpen om de interferentie te verhelpen.

Meer informatie over dit landelijke probleem is te vinden op de website van Agentschap Telecom: http://www.agentschaptelecom.nl/