Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam en Autorama begraven strijdbijl

Door op woensdag, 5 februari, 2014 - 11:04

STRIJDBIJL - Afgelopen week heeft wethouder Henk Jan Schmaal namens het college van B&W gesproken met de eigenaar van Autorama. Naar aanleiding van dit constructief verlopen gesprek heeft de gemeente Veendam besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de bestuursrechter. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de vestiging van een tweede supermarkt in het winkelcentrum Autorama.

Achtergrond
In augustus 2012 is bij de gemeente toestemming gevraagd voor de vestiging van een supermarkt aan de F.J. de Zeestraat (voormalige c1000). Op basis van het bestemmingsplan zijn er twee supermarkten toegestaan in Veendam Noord. In oktober 2012 maakte de eigenaar van Autorama vervolgens melding van de vestiging van een nieuwe supermarkt de Bumar in het Autoramacomplex. Dit zou de derde supermarkt zijn en volgens de visie van de gemeente in strijd met het bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeente de gevraagde omgevingsvergunning voor deze supermarkt geweigerd. De rechter heeft nu uitgesproken dat dit niet terecht was aangezien aan de F.J de Zeestraat feitelijk nog geen sprake is van een supermarkt.

De gemeente zou tegen deze uitspraak in hoger beroep kunnen gaan bij de Raad van State. Na het gesprek met de eigenaar van Autorama, de heer Bun, is besloten dit niet te doen en de samenwerking te zoeken. De gemeente zal spoedig in overleg gaan met de eigenaar van het pand aan de F.J. de Zeestraat om de ontstane situatie te bespreken.

Wethouder Henk Jan Schmaal: "Het is goed dat we de strijdbijl hebben begraven. We kunnen onze energie en tijd veel beter in samenwerken stoppen dan in een juridische strijd. Wij hebben natuurlijk de regels te handhaven, maar we zijn er niet om ondernemers te pesten. We moeten samen de goede dingen doen voor Veendam. Bovendien heeft de heer Bun expertise die Veendam verder zou kunnen helpen. Binnenkort gaan we in gesprek met de eigenaar van de voormalige C1000 om te kijken hoe we om moeten gaan met deze locatie."