Overslaan en naar de inhoud gaan

Alzheimer Cafe over Levensdossiers en levenstestamenten

Door op dinsdag, 4 februari, 2014 - 11:47

ALZHEIMER CAFE - Woensdagavond 19 februari is er weer een Alzheimer Café, ditmaal in AG- WildervancK, Borgerspark 2 in Veendam. Deze avond heeft als thema; "Levensdossiers en levenstestamenten". Gespreksleider van de avond is Hilda Schipper, geestelijk verzorger van het AGW-huis. Gast van de avond is Mw. Drs. Rinette De Jong. Mevrouw de Jong is partner van de organisatie Cretio, ze komt uitleg geven over levensdossiers en levenstestamenten.

Cretio verzorgt, coördineert en optimaliseert nalatenschappen. Het is een onafhankelijke professionele organisatie, die mensen helpt om bijvoorbeeld levensdossiers en levenstestamenten te maken. In een levenstestament kunt u regelen wie voor u beslissingen kan en mag nemen als u dat zelf niet meer kunt. In een levensdossier kunt u allerlei persoonlijke zaken registeren, zoals uw administratie, verzekeringen, verdeling van inboedel, wensen rondom levenseinde en uitvaart, zodat het als naslagwerk kan gebruikt worden bij ziekte en overlijden.

Iedereen die betrokken is of iets vragen wil is van harte welkom. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur begint het programma en duurt tot 21.00 uur.

Het Alzheimer café Veendam is een initiatief van Alzheimer Nederland i.s.m. Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen, AG Wildervanck en Welzijnsorganisatie Compaen.

Voor eventueel vervoer kunt u bellen met Anneke Ritzema (Zorggroep Meander 0598-686868) of Trijnie Oosterhuis van het AGW (0598-696750) beiden te Veendam. Graag wel een paar dagen van te voren!