Valse start voor Veendam 1894 (zat)

Door op zondag, 2 februari, 2014 - 22:27

Tekst Veendam 1894

VOETBAL -
Veendam 1894 is afgelopen zaterdag uitermate beroerd aan de 2e seizoenshelft begonnen. De ploeg van trainer/coach Chris de Jong ging met maar liefst 6-2 onderuit bij De Vogels. In de eerste helft leek het er totaal niet op dat er een monsterscore uit de bus kwam rollen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd was in evenwicht. De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een scherp aangesneden vrije trap binnen te koppen. Niet lang daarna leek Veendam 1894 op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Sezer werd knap gekeerd door de doelman. Even later was het alsnog raak toen Katircioglu uit een hoekschop op knappe wijze de 1-1 binnenkopte. Dit was tevens de ruststand.

De wedstrijd werd vervolgens beslist in de eerste fase na rust. Als gevolg van enkele persoonlijke fouten aan Veendammer zijde liepen de Stadjers binnen 10 minuten naar een 4-1 voorsprong. Veendam 1894 deed daarna nog iets terug via Sezer, maar het laatste woord was uiteindelijk voor de thuisploeg die de eindstand bepaalde op 6-2. Ondanks de pijnlijke nederlaag blijft Veendam 1894 op de 4e plaatst in de 4e klasse C staan. Het zicht op de 2e periodetitel is nu echter wel danig vertroebeld. Komende zaterdag staat de loodzware thuiswedstrijd tegen koploper vv Groningen op het programma voor de geelzwarten.