Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk weekend voor ZPC Bubble

Door op maandag, 3 februari, 2014 - 07:08

ZWEMMEN - ZPC Bubble was afgelopen weekend op diverse fronten actief. Zo werd er afgelopen vrijdag in het Tropiqua een clinic gegeven door Thijs van Valkengoed. Thijs van Valkengoed is Nederlands recordhouder op de 200 meter schoolslag (korte baan, 2.07,53) en was Nederlands recordhouder op de 100 meter schoolslag (lange baan, tot december 2008). Het was een clinic over start en keerpunten. Alle aanwezige zwemmers en zwemsters deden enthousiast mee. Hopelijk kunnen onze zwemmers deze ervaring meenemen in hun verdere zwemcarriere.

In Amsterdam deden Isabeau Essing en Hendrik Broekema mee aan de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren op de korte baan. Beide zwommen ze zeer succesvol. Isabeau heeft op bijna al haar afstanden haar tijden kunnen verbeteren. Waarbij ze zelfs op de 400 m vrije slag 7e is geworden. Hendrik zwom vrijdag al een geweldige 50 m vrije slag, ook in een nieuw pr.

En zaterdag namen 13 zwemmers van Bubble deel aan het vierde deel van de 25/50m competitie te Winschoten. Er waren medailles te verdienen op de 50 m schoolslag. Die werden ook gewonnen door de Bubble-zwemmers. Florian Houwen, Pepijn Houwen en Marjolein Koolman wonnen allemaal een gouden medaille. Brons werd gewonnen door Thymo Koolman. Persoonlijke records waren er voor: Danielle Cosse, Pepijn Houwen, Melany Frikken, Florian Houwen, Tessa Schipper, Marjolein Koolman, Evelien Geubels, Ineke Bartelds, Thymo Koolman, Sem Boonstra, Jarnick Lammerts, Floris Blaauw en Edwin Struyk.