Overslaan en naar de inhoud gaan

Mozart en Tsjaikovski in het Huis voor de Kunst

Door op maandag, 27 januari, 2014 - 17:00

MUZIEK EN KUNST - Op de late ochtend en de vroege middag van zondag 2 februari a.s. zullen muziek- en kunstliefhebbers door het Huygens Strijkkwartet worden meegevoerd in de wereld van grote componisten als: W.A. Mozart en P.I. Tsjaikovski. Dit intieme kamermuziekconcert zal plaatsvinden in de sfeervolle ambiance van het Huis voor de Kunst.

Het Huygens Strijkkwartet bestaat uit vier talentvolle musici die hun muzikale kwaliteiten met passie en grote bekwaamheid aan het aanwezige publiek ten gehore willen brengen. Zo is Arjen Beintema (1e viool) als docent verbonden aan de Frysk Jeugdorkest Akademy in Leeuwarden. Hij ontwikkelde voor dit instituut een speciale leermethode. Reinold Broersma (2e viool) speelde onder dirigenten als Michel Tabachnik, Jan Willem de Vriend en Jaap van Zweden. Merel van Schie ( altviool) voltooide haar bachelor en master opleiding altviool aan het Utrechts conservatorium. Als orkestmusicus speelt Merel veelvuldig als remplaçant in o.a. het Amsterdams Sinfonietta, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Gelders Orkest, het Brabants Orkest en Holland Symfonia. Isabelle Gouder de Beauregard (cello) studeerde o.a. aan het conservatorium te Amsterdam en volgde masterclasses in binnen- en buitenland. Isabelle heeft een eigen lespraktijk in Zwolle. Ze geeft onder andere celloles aan studenten van de jong talent klas en de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium. Naast o.a. ‘Molto allegro' van W.A. Mozart, ‘Moderato e semplice' van P.I. Tsjaikovski en meerdere werken, worden alle aanwezigen na afloop van dit bijzondere kamermuziekconcert, in de gelegenheid gesteld om een unieke kunstcollectie bezichtigen dat met veel passie de afgelopen drie decennia bijeen is verzameld door Jan Starke. ( initiator van het Huis voor de Kunst Veendam en het Huis voor de Kunst Ootmarsum) Deze kunstcollectie bestaat uit: figuratieve kunst uit de 19e en 20ste eeuw: schilderijen, sculpturen en toegepaste kunst zoals zilver en porselein.

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Voor meer info en reserveringen: www.muziekenkunst.com of telefonisch: 0598 633366