Overslaan en naar de inhoud gaan

Herman Borghuis fluit al 46 jaar voor de KNVB

Door op zondag, 26 januari, 2014 - 06:40


v.l.n.r. Gerlof Gils, Raymond Silvester, Willem Molema, Joop de Vries, Herman Borghuis en Lammert de Rook.

SCHEIDSRECHTER - Op woensdag 22 januari werden tijdens een instructie-avond voor veldvoetbalscheidsrechters in het regionaal scheidsrechterscentrum De Neutrale Hoek te Wildervank zes scheidsrechters in het zonnetje gezet door de KNVB, district Noord. Uit handen van Anne Laverman ontvingen vier scheidsrechters een fraaie oorkonde met als tekst "Scheidsrechter van Verdienste" vanwege hun lange staat van dienst als scheidsrechter voor de KNVB.

Herman Borghuis (64) uit Alteveer spande de kroon met liefst 46 dienstjaren als scheidsrechter; sinds 1967 fluit Herman al.

Willem Molema (61) uit Oude Pekela en Joop de Vries (61) uit Veendam begonnen beide in 1977 te fluiten, inmiddels zijn ze bezig met hun 36e seizoen. Lammert de Rook (66) uit Sappemeer is bezig met zijn 33e seizoen. Alle vier zijn lid van de COVS- groep Veendam en Omstreken. Raymond Silvester uit Stadskanaal en Gerlof Gils uit Winschoten fluiten inmiddels meer dan tien voor de KNVB en kregen daarvoor de gebruikelijke onderscheiding.


Elzo Piening en Aaldrik Draadjer

Silvester is ook lid van Veendam e.o. Gerlof Gils is behalve scheidsrechter ook bestuurslid van COVS Oost Groningen. Beide scheidsrechtersverenigingen lieten zich niet onbetuigd en boden hun jubilarissen een mooie bos bloemen aan.

De instructie-avond stond onder leiding van Bram Vazel uit Veendam. Het was zijn eerste avond als Regionaal Scheidsrechter Coach. Zijn voorganger Elzo Piening (Veendam) werd door voorzitter Aaldrik Draadjer van COVS Veendam e.o. bedankt voor zijn jarenlange verdiensten. Wat betreft de nieuwe instructies, komend seizoen wordt de registratie van gele en rode kaarten ingrijpend vereenvoudigd. Nu zijn er nog 20 codes voor een gele kaart, volgend seizoen slechts één! Het aantal codes voor een rode kaart wordt terug gebracht naar negen codes.


Herman Borghuis