Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmhuis vanBeresteyn draait op 3 en 4 februari Mandela: A Long Walk To Freedom

Door op maandag, 27 januari, 2014 - 12:52

FILM - Op maandag 3 en op dinsdag 4 (matinee) februari draait de verfilming van de autobiografie van Nelson Mandela. Filmmaker Justin Chadwick deed een jaar lang research in Zuid-Afrika. Hij praatte met alle nauw betrokkenen: Mandela's ex-vrouw Winnie en hun dochters, medestrijders en medegevangenen. Vorig jaar ging Chadwick met Mandela zelf nog langs 200 oude foto's:

Chadwick merkte later op dat het geheugen van Mandela messcherp was, hij wist alles nog precies. Het was fantastisch dat hij nog heeft bijgedragen aan de film. In deze film volgen we Mandela vanaf zijn jeugd in een klein plattelandsdorp tot en met zijn presidentschap van Zuid-Afrika in de jaren ‘90. De film schetst een eerlijk portret van Mandela als jonge man met een voorkeur voor boksen, snelle auto's en mooie vrouwen, maar ook als een getalenteerd advocaat en vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg ging om zijn politieke boodschap over te brengen.

Het was zijn vurige wens dat zijn autobiografie Long Walk to Freedom zou worden verfilmd. Helaas heeft Mandela de film zelf niet meer kunnen zien; hij overleed voor de film uitkwam die momenteel wereldwijd draait.

Aanvang op maandag 3 februari is 20.00 uur, dinsdag 4 februari draait de film om 13.30 uur.
Aangeraden wordt de entreekaarten vooraf te halen bij de theaterkassa in het Cultuurcentrum , geopend van 13.00 - 16.30 uur.