Regio

Bibliotheek Zuidbroek wint Runnersprijs 2013ZUIDBROEK - Bibliotheek Zuidbroek is winnaar geworden van de Runnersprijs 2013. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan één van de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam.

De runnersprijs wordt jaarlijks toegekend aan de bibliotheek die het beste uitleen-jaarindexcijfer heeft behaald. Het winnende team ontvangt een geldbedrag van 300 euro dat vrij besteed mag worden in de vestiging. Bibliotheek Zuidbroek haalde in 2013 het beste resultaat. Op de tweede plaats eindigde Bibliotheek Nieuwe Pekela.

De uitleningen van de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam zijn stabiel gebleven ten opzichte van 2012.

Verder valt uit de cijfers van 2013 op te merken dat er meer kinderen lid zijn geworden van de bibliotheek. Dankzij de vele jeugdprojecten weten kinderen de weg naar de bibliotheken nog altijd te vinden.

Bibliotheek Oude Pekela wordt gezien als de grootste kanshebber voor de Runnersprijs 2014. In februari verhuist de bibliotheek naar een nieuwe locatie in Oude Pekela en zal worden ingericht volgens het Gronings Concept.