Regio

Haal de wereld in huis! AFS zoekt gastouder(s)GASTGEZIN - AFS vrijwilligers zijn in Noord Nederland op zoek naar gastvrije gezinnen die een buitenlandse scholier willen opnemen in hun gezin. Het gaat om de 16-jarige, rustige Chileense Pia en de 17-jarige, zeer sportieve Juan uit Costa Rica. Beide jongeren zijn zich druk aan het voorbereiden op hun uitwisseling in Nederland en proberen voorzichtig de eerste woordjes Nederlands te spreken.

Doordat ze deel gaan uitmaken van een gastgezin kunnen zij vanuit het dagelijks leven onze cultuur ontdekken, net als andere AFSers voor hen hebben gedaan. Elk jaar verblijft er een groep van 17 AFS uitwisselings- scholieren in het Noorden van ons land. De groep die in september in ons land arriveerde is al behoorlijk ingeburgerd. Ze zullen de nieuwkomers ook zeker helpen met de eerste aanpassingen in Nederland.

School en gewoon meedoen
Tijdens hun uitwisseling in Nederland draaien de AFSers gewoon mee in het gezin, op school en bij lokale sportverenigingen. Zo leren ze taal, cultuur en de Nederlandse gastvrijheid het beste kennen. Als ze aankomen spreken ze misschien een zin of 2 Nederlands - tegen de tijd dat ze weg gaan kletsen ze er op los alsof ze nooit anders gedaan hebben. De banden die gezin en student opbouwen, duren vaak een leven lang.

Persoonlijke begeleiding
Wie gastouder(s) wordt voor AFS kan rekenen op persoonlijke begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de periode dat uw gastkind bij u in huis woont door vrijwilligers uit de regio. Zij organiseren ook allerlei activiteiten. AFS is een non-profit organisatie die met behulp van vrijwilligers gezinnen, jongeren en scholen de kans wil geven van elkaar te leren.

Informatie
Wilt u meer weten over gastouderschap via AFS? Kijk vrijblijvend verder op onze website www.afs.nl, of neem persoonlijk contact op via: info@afs.nl,. Daarnaast vertelt regio vrijwilliger en gastouder Erika Schoonhoven uit Baflo u graag meer: tel. 06-5189 5137