Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Eikens Veendam 1894

Door op dinsdag, 21 januari, 2014 - 16:53

Door Jacob Kuipers

"Hij probeert ons als team en als individuele speler beter te maken.
Dat vind ik heel belangrijk", steekt Bart Eikens de 'loftrompet' uit over zijn trainer.

VOETBAL - Bart Eikens (22) voetbalt al 5 jaar in het eerste team van de voetbalvereniging Veendam 1894 (zon). Bart is een multifuctionele speler en is dus op alle plaatsen inzetbaar bij de geelzwarten. "Ik kwam als 2e jaars A-junior in het eerste team en ik speelde niet altijd. Aan het eind van dat seizoen was ik er helemaal bij. Bij de A en B junioren wat meer op het middenveld en daarna voetbalde ik de eerste 2 jaar bij het eerste elftal", herinnert Bart zich.

De afgelopen twee jaar heeft Eikens een meer aanvallende rol gekregen. Als centrale spits en links- en rechtsbuiten. En met de nieuwe trainer voetbalt de allrounder wat meer centraal op het middenveld. Een min punt van hem is dat hij wat meer moet coachen. Al moet je dat ook niet overdrijven want de positieve aspecten overheersen toch bij Bart, die studeerd aan de Hanze Hoogeschool in Groningen.

Bart is altijd een vaste keus in de elite-elf van Veendam. Maar komt hij op bovengenoemde posities altijd tot scoren. "Toen ik links- en rechtsbuiten stond scoorde ik regelmatig". Voor spelers als Bart is het belangrijk om goed om je heen te kijken. Hij moet het inzich hebben, voordat hij de bal krijgt, wat hij er mee gaat doen. "Voor ik me aanbied probeer ik te kijken waar de bal heen gaat. Waar de ruimtes liggen en waar mensen vrij staan".

Behalve in de voorbereiding heeft Eikens nooit wissel gestaan. "Ik vind de trainer goed en is helder en duidelijk. Veel gevoel voor voetbal en kan het spelletje goed lezen. En de trainingstof is divers. Hij probeert ons als team en als individuele speler beter te maken. Dat vind ik heel belangrijk", steekt Eikens de 'loftrompet' uit over zijn trainer.

Zet de trainer je nog wel eens wissel? "In de voorbereiding heb ik wel eens wissel gestaan. Ik vind de trainer goed. Hj is helder en duidelijk. Veel gevoel voor voetbal. Kan het spelletje goed lezen. De trainingsstof is divers. Hj probeert ons als team en als individuele speler beter te maken. Dat vind ik heel belangrijk". Toen ik met hem sprak was het net weer de eerste training van het nieuwe jaar. "Ik kom net terug van de wintersport en heb een week gesnowbord".

"Het is juist positief dat de jongens naast het voetballen ook aan zaalvoetballen doen. Daardoor krijg je een betere techniek en conditie". Afgelopen zomer was Bart aan het wakeborden en zeilen. De ambities van Bart zijn, zo hoog mogelijk voetballen. "Zoals we nu draaien zit het goed. Weliswaar een slechte start gehad. Maar de laatste paar duels 1 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld".

De ambities van Bart zijn: zo hoog mogelijk voetballen. "Zoals we nu draaien zit het goed, een beetje een slechte start gehad. Laatste paar wedstrijden 1 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld. Eikens woont in Wildervank en voetbalt bij Veendam. "In de jeugd heb ik 3 jaar in de F-junioren gevoetbald van Wildervank tot en met de B-junioren van Wildervank. Vanaf de A-junioren heb ik bij veendam gevoetbald".

Het is toch vreemd dat Bart Eikens het voetballen heeft geleerd bij vvWildervank en dat hij bij Veendam 1894 zijn voetbalcarriere een vervolg gaf. "Ik zou als tweede jaars B'er bij Wildervank voetballen, terwijl ik bij Veendam in B1 en A1 terecht kon. Zo is het gegaan".