Overslaan en naar de inhoud gaan

Bogdike zoekt bands en artiesten voor Flowerpower festival

Door op maandag, 20 januari, 2014 - 18:34



WEDSTRIJD - Na het succesvolle Night of the Guitars begin januari, is het in het vroege voorjaar, zaterdag 3 mei 2013, weer tijd voor het Flowerpower festival. Bogdike plaatst een aantal podia in het centrum van Veendam en nodigt beginnende bands en artiesten uit zich aan het publiek te presenteren. Bij deze een oproep om daaraan mee te doen.

In de provincie wordt heel veel muziek gemaakt. Singer/songwriters, rock bands, rythm and blues vertolkers, Indierock, folkgroepen: heel veel mensen maken muziek als hobby. Probleem daarbij is altijd, dat na maanden oefenen in de oefenruimte mensen hun muziek wel eens wil presenteren. En hoe prachtig iedereen ook haar of zijn best doet....het is buitengewoon lastig een podium te vinden waar je je als beginnende muzikant of act kan presenteren. Ook heb je vaak geen flauw benul of de muziek die jij maakt door mensen leuk wordt gevonden. Het Flowerpower festival is er voor die categorie muzikanten.

De opzet van het festival is als volgt. Iedereen die mee wil doen wordt uitgenodigd zich te melden bij Bogdike. Dat kan bij Bé Wever: be.wever@kabel.netvisit.nl

De mensen die zich aanmelden worden verdeeld over de podia in Veendam en krijgen drie kwartier de tijd om zich daar te presenteren. Bogdike benoemt een onafhankelijke jury, die al die podia bezoekt. De jury zal drie acts nomineren voor de Flowerpower finale op vrijdag 16 mei in Cafe de Toeter in Veendam. Die drie acts presenteren zich daar voor het daar aanwezige publiek. Ook daar zal er weer een jury actief zijn.

Eén van de drie acts zal de hoofdprijs winnen: die prijs is een opnamedag in de geluidsstudio De Fabriek. De opnames worden begeleid door Dik Pomp. Dik heeft jarenlang ervaring als professioneel muzikant (drummer van Melrose) en is verantwoordelijk voor de techniek en alle adviezen omtrent de opnames. Kortom een schitterend begin van een eventuele muzikale carriere. Mensen kunnen zich nu aanmelden.

Vorig jaar was het festival zeer succesvol. Er deden 40 bands mee. De uiteindelijke winnaar was de band Anti D's, die na een nek aan nek race nipt won van de zeer muzikale act Meadowlake.

Meer info: www.bogdike.nl