Overslaan en naar de inhoud gaan

Overhandiging Afvalwijzer App aan wethouder Bert Wierenga

Door op vrijdag, 17 januari, 2014 - 13:12

APP - Sinds januari 2014 is de gemeente Veendam overgegaan op een digitale afvalkalender. Deze online afvalkalender is te vinden via www.mijnafvalwijzer.nl. Inwoners kunnen bovendien kiezen voor de Afvalwijzer App op de smartphone of tablet. De Afvalwijzer App werd woensdagmiddag overhandigd aan wethouder Bert Wierenga door AddComm. 

Bezitters van een iPhone, een iPad, een Androidtoestel of een Windows Phone 8, kunnen de Afvalwijzer App gratis downloaden in de App store of Google Play. Zoek dan op de term ‘Afvalwijzer'. Kies vervolgens voor de App van AddComm. Voor alle andere smartphones is de mobiele website www.mijnafvalwijzer.nl beschikbaar.

De Afvalwijzer App past prima binnen het kader van een duurzame leefomgeving. Door meer digitaal te doen, is er minder papier nodig. Ook steeds meer inwoners kiezen voor digitale informatie. Door de App hebben inwoners straks actuele informatie letterlijk bij de hand en wanneer het hun uitkomt.

De Afvalwijzer is ontwikkeld door Addcomm. Inmiddels zijn er meer dan zestig gemeenten aangesloten en wekelijks melden zich nieuwe gemeenten aan.