Overslaan en naar de inhoud gaan

GemeenteBelangen presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Door op vrijdag, 17 januari, 2014 - 12:04

GB - Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie heeft GemeenteBelangen Veendam de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Van een gebrek aan kandidaten is bij GB zeker geen sprake. De lijst bestaat uit 23 enthousiaste kandidaten. Naast bekende gezichten ook een aantal nieuwe, die de afgelopen periode al ervaring hebben opgedaan in de schaduwfractie van GB. De hoogste nieuwe notering is Job Westerhuis op plek 3. Juist de komende periode, in aanloop naar een gemeentelijke herindeling, is ervaring belangrijk om de stem van Veendam goed te kunnen vertegenwoordigen.

Lijsttrekker van GemeenteBelangen is wederom huidige wethouder Henk Jan Schmaal. Henk Jan heeft er inmiddels 2 periodes als wethouder op zitten en is uitgegroeid tot een ervaren en daadkrachtige bestuurder die binnen en buiten de gemeente Veendam veel waardering oogst. GemeenteBelangen Veendam is zeer blij dat Henk Jan zich ook voor de komende periode beschikbaar heeft gesteld.

GB gaat de verkiezingen in met het vertrouwen in een goede kandidatenlijst. De afgelopen vier jaar heeft GB veel kunnen bereiken. De komende vier jaar zullen echter in het teken van de bezuinigingen staan, de overheveling van taken vanuit Den Haag naar de gemeente en de aankomende gemeentelijke herindeling. Juist in deze periode is een krachtig lokaal geluid noodzakelijk. GB zal zich de komende jaren inzetten voor behoud en uitbreiding van de werkgelegenheid. Een krachtig economisch beleid gericht op het aantrekken van nieuwe bedrijven zoals dat reeds door wethouder Schmaal is ingezet. GemeenteBelangen richt zich daarbij op de belangen van álle inwoners en sluit niemand uit.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit (1e 10 plekken):
 1 Henk-Jan Schmaal
 2 Christel Knot
 3 Job Westerhuis
 4 Rudolf Feijen
 5 Bert Kraan
 6 Nico Zweerts de Jong
 7 Nick van Woerkom
 8 Madeleine van Woerkom
 9 Bert Huizenga
10 Nico van der Vorm