Overslaan en naar de inhoud gaan

2013 goed jaar voor Stichting Kabelnet Veendam

Door op vrijdag, 17 januari, 2014 - 09:49

SKV - Stichting Kabelnet Veendam is in 2013 uitermate succesvol geweest. Vorig jaar is het aantal abonnees dat een SKV Alles-in-1 abonnement heeft met 44 procent gegroeid. Inmiddels is 40 procent van het netwerk van Kabelnet Veendam aangesloten op glasvezel. 54 procent van de Veendammers maakt gebruik van internet via het netwerk van SKV.

SKV investeert momenteel miljoenen Euro in een volledige verglazing van het kabelnet. Veendammer kabelabonnees lopen daarmee voorop in Nederland. Het nieuwe glasvezelnet wordt zonder subsidie gerealiseerd in de hele gemeente Veendam.

Het nieuwe glasvezelnet is behalve voor particuliere abonnees ook uitermate interessant voor het plaatselijke bedrijfsleven. Enkele grote bedrijven en instellingen maken inmiddels gebruik van het snelle netwerk. SKV merkt dat de belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor een glasvezelverbinding snel groeit.

SKV Roadshow
In 2014 wil SKV de mogelijkheden die het moderne lokale glasvezelnet biedt presenteren met een gratis roadshow in diverse wijken en dorpen in de gemeente Veendam.. Er wordt dan ingegaan op:
● De snelle opkomst van het nieuwe televisiekijken via internet. Wat is er allemaal mogelijk met smart-tv's, blurayspelers en settopboxen als Apple TV? Waar moet je op letten en wat kost het?
● Beveiliging via glasvezelverbindingen. Wat is er inmiddels allemaal mogelijk?
● Domotica oftewel innovatief wonen. De verwarming op afstand bedienen, de gordijnen automatisch sluiten via een app op je telefoon, de wasmachine aanzetten via internet, enzovoort. Wat komt er allemaal op ons af en wat is er nu al mogelijk.
● Innovatieve thuiszorg. Dankzij snelle internetverbindingen en nieuwe techniek kan er ook thuiszorg op maat aangeboden worden. We laten voorbeelden zien.
● Zakelijke mogelijkheden. De kracht van glasvezel voor het bedrijfsleven. Internationaal werken vanuit kantoor of huis. Behalve een hoge downloadsnelheid vooral ook dankzij stabiele hoge uploadsnelheid waarmee bedrijven grote bestanden in korte tijd de hele wereld over kunnen sturen. Hoe kan Veendam profiteren van de voorsprong die het glasvezelnet van Kabelnet Veendam plaatselijke ondernemers biedt ten opzichte van de concurrentie elders in het land?

Wifi hotspots in Veendam
SKV is in 2013 begonnen met het plaatsen van gratis Wifi hotspots in Veendam. In het centrum, zwembad Tropiqua, Parkstadhal en Sorghvliethal kunnen mensen gebruik maken van gratis draadloos internet. SKV wil komend jaar het aantal gratis hotspots in de gemeente Veendam verder uitbreiden.

Snelle groei aantal abonnees
De forse groei in het aantal Alles-in-1 abonnees in 2013 is te danken aan twee campagnes in maart en oktober. In oktober lanceerde SKV een Alles-in-1 campagne via advertenties in de lokale pers, bilboardreclame langs de weg, de eigen internetsite en via social media. De respons was zo groot dat medewerkers overuren moesten maken om alle nieuwe abonnees snel aan te kunnen sluiten.

Alles-in-1 abonnees ontvangen voor een vast tarief van 40,50 Euro een uitermate uitgebreid pakket radio- en tv-zenders, snel internet via het kabel- of glasvezelnetwerk en ze telefoneren ook via SKV.

Helft van Veendam belt via SKV
De helft van de inwoners van Veendam belt inmiddels via het netwerk van Stichting Kabelnet Veendam. Deze abonnees bellen gratis met elkaar en biedt de mogelijkheid om tegen een laag tarief van 12,50 Euro onbeperkt naar vaste telefoonnummers in Nederland en de rest van Europa te bellen en onbeperkt naar alle mobiele aansluitingen in heel Nederland.

Het tarief van het uitgebreide Alles-in-1 pakket van het kleine Veendammer kabelnet is in vergelijking met andere aanbieders van totaaloplossingen uiterst concurrerend. Veendammers betalen één van de laagste tarieven van heel Nederland. SKV heeft de tarieven al enkele jaren achtereen niet verhoogd.

Webcare en balieservice
SKV wil komend jaar de communicatie met haar abonnees verbeteren door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden die sociale media biedt. In 2013 is een begin gemaakt met webcare via de website www.kabelnetveendam.nl, nieuwsbrieven, Facebook en Twitter.

Bij onderhoudswerkzaamheden, storingen en bij nieuwe ontwikkelingen biedt de inzet van Facebook en Twitter SKV de mogelijkheid om rechtstreeks met de abonnees te communiceren. Deze aanpak wordt door veel abonnees op prijs gesteld. Abonnees waarderen het dat het plaatselijke kabelnet direct aanspreekbaar is. Veel abonnees vinden het bijzonder prettig dat ze in Veendam terecht kunnen bij het loket in het kantoor van SKV aan de Locomobielstraat. Met name oudere abonnees maken daar dankbaar gebruik van.