Overslaan en naar de inhoud gaan

Inrichting polikliniek en hal Refaja gemoderniseerd

Door op woensdag, 15 januari, 2014 - 22:58

STADSKANAAL - De afgelopen weken heeft een aantal publieke ruimtes van het Refaja ziekenhuis een makeover gehad. Diverse gangen in de polikliniek zijn glad gestuukt en van een aansprekende kleur voorzien. Op drie plekken zijn levensgrote foto's uit de omgeving van Stadskanaal op de muur bevestigd. Eyecatcher is de afbeelding van 8,39x250 meter van Lakenvelder koeien bij Onstwedde van de onlangs overleden fotograaf Antoine van der Maesen.

De hal van het ziekenhuis heeft eveneens een metamorfose ondergaan. In plaats van een grijze bakstenen muur, zien de binnenkomende bezoekers nu een collage van frisse foto's en een grote lijst, waarin de ziekenhuisroutes en een groot tv scherm zijn gevat.

Ook in de polikliniek zijn alle wachtkamers voorzien van tv schermen. Hierop kan de wachtende patiënt informatie van het ziekenhuis lezen, maar ook programma's volgen die de wachttijd wat sneller laten gaan.

De Stichting Vrienden van het Refaja
De metamorfose van de ziekenhuisruimtes en de aanschaf van de tv-schermen is gerealiseerd met behulp van een substantiële bijdrage uit een legaat van de Stichting Vrienden van het Refaja.

Het doel van De Stichting Vrienden is het verblijf van de patiënt in het ziekenhuis waar mogelijk wat te veraangenamen. Om die reden zorgt De Stichting Vrienden voor allerlei voorzieningen en attenties die de patiënt wat afleiding en ontspanning kunnen bieden.