Heren Flash/Veendam beginnen het nieuwe jaar goed

Door op maandag, 13 januari, 2014 - 14:35

Tekst Flash

VOLLEYBAL - Flash heren 1 mocht zaterdag 11 januari in het nieuwe jaar aantreden tegen Veracles. Veracles is een studenten Vereniging uit Groningen, genaamd de Groenen. Na een periode van 3 week rust was de voorbereiding niet optimaal voor de wedstrijd tegen Veracles. Helaas kan trainer Jan Pot nog steeds niet beschikken over een fitte selectie.

De heren van Flash kregen als taak mee van trainer Jan Pot gelijk druk uit te oefenen op Veracles. Veracles is een team is met veel lawaai en veel geschreeuw, dit wouden de mannen uit Veendam gaan voorkomen. Flash begon met een hoge servicedruk op Veracles, om zo de pass te ontregelen. Hierdoor kon spelverdeler Erik Kuperus zijn aanvallers perfect op maat bedienen en zo kon hij het aanvalstempo gedurende de wedstrijd zeer hoog houden. Op deze wijze hadden de studenten weinig in te brengen en moesten toezien hoe Flash de 1e set duidelijk won met 25-15.

Na een goede start moest Flash deze goede lijn vast zien te houden. Het begin van de 2e set was onnauwkeurig en wedstrijd ging in deze fase gelijk op. Passend had Flash het moeilijk en de onnodige fouten werden gemaakt. Naar mate de set vorderde kon Flash de draad weer oppakken, en ook nog een tempo gaan versnellen. Uiteindelijk werd ook de 2e set gewonnen en was de stand 2-0 in het voordeel van Flash.

Voorafgaand aan de 3e set werd nog eens benadrukt hoe belangrijk de 3e set kan zijn in een wedstrijd. Jan Pot gaf aan om gelijk gas te geven aan het begin van de set, en gelijk te bouwen aan een voorsprong. De set werd gelijk goed gestart door de mannen van Flash en de dieselmotor van Michael Bijl had nu zijn ideale temperatuur bereikt. Hij had een mooie sprongserve serie in petto, en zo bouwde Flash een kleine voorsprong op. Blokkerend gingen de mannen ook nog eens hun punten scoren, en libero Dennis Overhand heerste weer eens in de pass. Zo werden uiteindelijk de 3e en 4e set gewonnen, en was de overwinning een feit een dikke 4-0.
Aankomende zaterdag mogen de mannen in Groningen aantreden tegen Oranje Nassau.