Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoschool Veendam sterk op grote toernooien

Door op maandag, 13 januari, 2014 - 07:18

Tekst Judoschool Veendam

JUDO
- De judoka's van Judoschool Veendam kwamen dit weekend op 2 toernooien in actie. De veendammers lieten op het toernooi in Dedemsvaart en het Espoire toernooi in Eindhoven een goede indruk achter.

Het Espoire toernooi in Eindhoven staat bekend als het sterkste toernooi in Nederland. Elisabeth Meijer behaalde hier een uitstekende derde plaats. In de voorronde verloor zij nipt van de latere kampioene Jasmijn Lesterhuis. In de wedstrijd om de derde plaats scoorde Elisabeth een schitterend punt. Opvallend was ook het optreden van Koen van der Beek. In een veld met 43 judoka 's plaatste hij zich voor de halve finale. Helaas werd deze en de strijd om de derde plaats na een voorsprong verloren waardoor Koen genoegen moest nemen met een verdienstelijke 5 e plaats.

Daarnaast behaalden de Veendammers nog eens 11 prijzen in Dedemsvaart.
Goud was er voor Lars van Oostrum en Kim Smit. Tweede prijzen waren er voor Nils van Oostrum, Larissa Bultena, Anniek Potze, Alex Rijff en Youssef Vijfwinkel.
De judoka's Ilse van der Beek en Caitlin Keizer werden derde terwijl Sharel Ploeg en Tsjuck Kingma keurig vierde werden.