Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileum 24 uur van Stadskanaal

Door op maandag, 13 januari, 2014 - 06:33

STADSKANAAL - Voor het vijfde jaar op rij organiseert kanovereniging KVSO uit Stadskanaal een 24 uur durend kanopolo toernooi. De afgelopen jaren was het toernooi een groot succes. Teams uit het hele land hebben de afgelopen jaren mee gespeeld en ook dit jaar zijn alle beschikbare inschrijfplaatsen ruim van te voren verzegd. Zelfs uit Frankrijk hebben teams zich ingeschreven.

Vanwege de ijzige kou buiten, wordt in hartje winter meestal niet aan kanopolo op buiten water gedacht. Daarom vindt het toernooi plaats in het 25 meter bad van het Pagecentrum te Stadskanaal. De wedstrijden worden met vier spelers in elk team gespeeld. Niet alleen levert dit golfslag en veel spektakel op, ook is een zwembad afgeladen met boten geen alledaagse aanblik.

Gedurende het toernooi vordert, is op de gezichten steeds duidelijker de vermoeidheid en een gebrek van slaap af te lezen terwijl op de achtergrond een strijd zich continu afspeelt op het water. Tijdens het wachten op de volgende wedstrijd wordt gevochten tegen de dichtvallende ogen en is de koffie niet aan te slepen. Hierbij is het gewoon gaan voor de winst en de onvergetelijke gezelligheid.

Het toernooi vindt op 15 en 16 februari plaats in het Pagecentrum van Stadskanaal van 's ochtends 10 uur tot 's ochtends 10 uur.

Dit jaar wordt er weer gestreden in de 2e en de 3e klasse. In deze klassen heeft de organiserende kanovereniging van Stadskanaal en omstreken in het kort KVSO verschillende resultaten afgeleverd.

Meer informatie www.kvso.nl