Overslaan en naar de inhoud gaan

Albert Zoer wint Grote Prijs Indoor Groningen Publiek in volle Eurohal ziet zinderende barrage

Door op maandag, 6 januari, 2014 - 07:00

ZUIDRBROEK - Albert Zoer met Abra Kadabra is de winnaar van de Grote Prijs tijdens Indoor Groningen. In de spannende barrage wist hij Maikel van der Vleuten met Vdl Groep Zimba en Jur Vrieling met Flashdance voor te blijven. De spannende finale zorgde ervoor dat het publiek in de volle Eurohal op het puntje van de stoel zat.

Van de 37 combinaties in de Grote Prijs wisten 11 zich te plaatsen voor de barrage. In de barrage waren 6 combinaties foutloos. Jur Vrieling had in de eerste rit een snelle tijd neergezet met 35.33. Albert Zoer startte als 8 ste in de barrage. In een sensationele rit wist hij foutloos te eindigen in een tijd van 34.92. In de negende rit deed Maikel van der Vleuten een goede poging om de tijd van Zoer te verbeteren. Hij was 0.37 te langzaam voor de winst.

Finales
Voorafgaand aan de Grote Prijs werden de finales in de klasse Young Horses, 1.30 m en 1.35 m verreden.

De finale in de klasse 1.30 m werd gewonnen door Jur Vrieling met Noesar Calima. Tweede werd Franklin Pasmus met Betagravin voor Robert Vos met Baltic Vdl.

Winnaar in de klasse Young Horses was Albert Zoer met Charlie Chaplin voor Maikel van der Vleuten met Casablanca en Chantal Regter met Curonia.

In de kleine finale 1.30m was Amanda Slagter met Vienna het snelste voor Mathilda Karlsson (Zweden) met Quintago VA en Christoffer Lindenberg (Denemarken) met Landiamo 8.

Bart Haselbekke wist met Qualif de Thurin de finale van de klasse 1.35 te winnen. Hij in de barrage Robert Havinga met Bacardi en Sander Geerink met Vitos voor te blijven. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 was bijna een seconde.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl.