Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA Veendam schenkt aan Voedselbank [foto-update]

Door op vrijdag, 3 januari, 2014 - 18:45


De ongekoelde bus

Door Jolanda Bakema

Veendam - Voor het vijfde jaar achtereenvolgend heeft de PvdA in Veendam de opbrengst van de Kerstmarkt geschonken aan een goed doel. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst vrijdag 3 januari kreeg de Voedselbank in Veendam een cheque ter waarde van € 300,- overhandigd uit handen van fractievoorzitter Ans Grimbergen.

Deze bijdrage ondersteunt de wens van de Voedselbank voor de aanschaf van een koelwagen. Zonder koeling mogen ze gekoelde producten namelijk niet meenemen uit het depot in Meppel. Graag willen ze de cliënten meer van deze producten mee kunnen geven, maar een koelwagen is heel duur.

Ook hebben (kandidaat)-raadsleden en de wethouder meegewerkt aan de Oudejaars sponsorloop, waarvan de opbrengst ook ging naar de Voedselbank.

Dit geld werd tijdens de Kerstmarkt in Veendam bijeengebracht door de verkoop van warme chocolademelk, gluhwein en gehakballetjes. Zo'n 25 leden van de PvdA werkten belangeloos mee, waardoor dit mooie resultaat werd behaald. De Voedelbank gaf aan zeer verguld te zijn met deze bijdrage.