Overslaan en naar de inhoud gaan

Sybrand Buma (CDA) bezoekt Groningen en Veendam voor nieuwjaarsbijeenkomst CDA regio Oost Groningen

Door op vrijdag, 3 januari, 2014 - 09:37

WERKBEZOEK - Sybrand Buma, CDA fractievoorzitter in de Tweede Kamer, bezoekt op 10 januari Groningen. Na een werkbezoek in de middag in Delfzijl en Loppersum bezoekt hij s 'avonds de CDA nieuwjaarsreceptie in Veendam. Deze nieuwjaarsbijeenkomst wordt georganiseerd door de CDA regio Oost Groningen. Iedereen is vanaf 19:00 uur welkom in de zaal van de VEG kerk AE straat 1 in Veendam.

Op verzoek van het CDA was Sybrand meteen bereid naar hier te komen. Gelet op de huidige problematiek met de gaswinning, het wegvallen van werk gelegenheid (Aldel) en de knelpunten het invoeren van de participatiewet een goed moment.

Sybrand, geboren in Friesland en gestudeerd in Groningen, voelt zich bij dit gebied betrokken. Door zijn bezoek geeft hij daar blijk van. Hij is het wilskrachtige boegbeeld van een partij die vanuit het dal omhoog klimt. Met een nieuw jaar met nieuwe ideeën gaan we voor een betere toekomst. Op deze nieuwjaarsbijeenkomst wil hij veel mensen ontmoeten, want iedereen telt mee bij het CDA.

Sybrand heeft 7 principes gepresenteerd waar de gehele partij nu haar visie op kan geven. Deze principes bevatten een nieuwe solide weg voor de toekomst van ons land. De overheid zit niet op een eiland om vandaar mee te delen wat de bevolking moet doen.

Met de 7 principes (www.cda.nl/denk-mee/wat-zijn-de-7-principes/ ) wordt een nieuwe start gemaakt waarbij van iedereen inzet en medeverantwoordelijkheid gevraagd wordt. De samenleving moet meer invloed krijgen. Niet de overheid moet alles doen (socialisten), niet de markt heeft het voor het zeggen(liberalen). Door meer samen te werken in bijvoorbeeld wijk en dorp met een overheid die je ondersteund en naast je staat kunnen we de toekomst beter invullen.