Overslaan en naar de inhoud gaan

Oudejaarsloop na goede voorbereidingen startklaar

Door op dinsdag, 31 december, 2013 - 00:27

SPONSORLOOP - Vandaag is het D-day voor de Oudejaarsloop. Maandagavond werd in het Indoorcentrum Veendam de belangrijke zaken nog even doorgenomen.

Fred van Loenen was de grote initiator met als aanleiding de steeds grotere stagnering van aanvoer van levensmiddelen ook naar de Voedselbank Veendam-Menterwolde, met de steeds grotere moeilijkheid om de cliënten te kunnen voorzien. Fred van Loenen had Trijnie Klooster gebeld om te vragen wat er nodig was. Voedsel was het antwoord, maar Fred vroeg of er ook iets anders nodig is. Hij kreeg te horen dat er behoefte is aan een koelwagen, omdat zonder koeling gekoelde producten niet mee mogen uit het depot in Meppel. Graag willen ze de cliënten meer van deze producten mee kunnen geven, maar een koelwagen is heel duur.

Fred pakte dit op en met veel brainstormen werd de Oudejaarsloop bedacht, met een KidsRun, een Scholieren/Recreantenloop en een Bedrijfsloop.

Ede Staal, de voormalige voorzitter van de Atletiekvereniging Veendam, werd gevraagd om het parcours uit te zetten. Hij heeft de grote lijnen uitgezet, zoals het regelen van de EHBO. Langs het parcours staan 18 vrijwilligers. Vier mensen staan er bij de inschrijving, en er zijn mensen aanwezig die voor de versterking van de inwendige mens zorgen. Ook vanuit de atletiekvereniging is er medewerking. En fractieleden van de PvdA en van Gemeentebelangen zetten zich als vrijwilliger in. Verder zijn er ook mensen uit de eigen sportgeledingen.

Ede is al vanaf zijn jeugd een hardloper. Na afloop van de vergadering had Ede de borden langs de route geplaatst, en vanmorgen is dat nog eens gecontroleerd. Tijdens de loop zal hij het een en ander gaan begeleiden. Ede heeft 55 marathons gelopen. Een illuster rijtje van steden mag worden vermeld, Peking, Londen, Madrid, Dublin, Rome en heel veel in eigen land. Waaronder 3 keer de 100 kilometer van de Run in Winschoten. Ooit was hij met 100 meter begonnen. Nu is Ede op zijn 70ste nog steeds actief. Wedstrijden loopt hij niet meer.

Vanmorgen vindt om 10 uur de start plaats van de KidsRun. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hier GRATIS aan deelnemen mits zij zelf sponsorgelden inzamelen. Om 11 uur gaat de Scholieren/Recreantenloop en de Bedrijfsloop starten bij het Indoorcentrum. De Recreanten- en Scholierenloop kost € 12,50 p.p. inclusief startnummer en finishdrankje.

Ook 2 cliënten van de Voedselbank hebben met de hardloopgroep van Fred meegetraind. En gaan ook familieleden van de vrijwilligers meedoen om met z'n allen voor een koelwagen te gaan. Het volledige inschrijfgeld gaat naar de Voedselbank voor de aanschaf van een koelwagen!

Meedoen als bedrijventeam aan de Oudejaars Sponsorloop kost € 250,- exclusief BTW. De inschrijving is bij Sportplein Indoorcentrum Veendam. Bedrijven, particulieren en toeschouwers die niet meelopen, maar wel iets willen doneren voor de koelauto, kunnen dit doen bij de organisatie tijdens de run.

Verder kunnen toeschouwers voor € 1,- een kopje koffie kopen, de gehele opbrengst is voor de Voedselbank.

Na het startschot door Klaas Steenhuis zal het traject door Borgerswold gaan leiden (klik hier voor meer info). De bekende speakerman Harm Noor zal de lopers gaan aanmoedigen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum