Overslaan en naar de inhoud gaan

Publiek loopt uit voor Hengstencompetitie

Door op zondag, 29 december, 2013 - 17:00

ZUIDBROEK - Tijdens Indoor Groningen werd zaterdag de vierde wedstrijd in GMB-KWPN Hengstencompetitie verreden. Zowel tijdens het dag -als avondprogramma waren de tribunes in de Eurohal in Zuidbroek goed gevuld. Diederik van Silfhout won in de klasse L met Expression en in de klasse met Don-Tango B. In de klasse M springen won Otmar Eckermann met Coco Bongo Boy voor Patrick Lemmen met Dantos Hbc en Jan Conijn met Don't Touch It's Me.

Dressuur
Winnaar in de klasse Z werd Jose van Haaren met Cupido. Emmelie Scholtens werd tweede in de klasse L met Estoril en in klasse M met Dorado. Derde in de klasse L werd Benjamin Maljaars met Everdale. In de klasse M werd Lotte Jansen met Dark President D&R derde.

Springen
In de klasse L springen van de GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie won James Robert Billington met Etoulon Vdl. Tweede werd Kristian Houwen met Edinburgh voor Samantha Bos met El Clarimo op de derde plaats. De klasse Z springen werd gewonnen door Kristian Houwen met Cidane.

De GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De Hengstencompetitie heeft ten doel fokkers en belanghebbenden een inzicht te geven in de prestatiecapaciteiten van de hengsten. Dit seizoen kent de hengstencompetitie vier wedstrijden en een finale tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

Shows
Tijdens CSI2* IICH Groningen zijn er een aantal shows, namelijk:

  • Demonstratie van Christa Larmoyeur (3 januari)
  • Ruiterbal met medewerking van Given (3 januari)

Ook de Puissance is weer in het programma opgenomen. Deze wedstrijd wordt op 3 januari 2014 verreden.

Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vind plaats tot en met 4 januari 2014 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.