Oud Veendam

Ommelanderwijk- deel 1



Rink Oosting is amateurhistoricus en verzamelt oude foto´s en verhalen die de geschiedenis van Veendam vertellen. Wekelijks op parkstadveendam een nieuw verhaal, zoveel mogelijk inhakend op de actualiteit, omlijst met foto's. Mocht u zelf in het bezit zijn van oude foto's, ansichtkaarten, dia's, oude nota's, verhalen enz. U kunt Rink Oosting bereiken op telefoonnummer 06-41586400 of per e-mail: rinkoosting@online.nl


Afgelopen weken heb ik beelden van Wildervank getoond maar ik verzamel nog meer. Ook Ommelanderwijk behoort tot mijn verzamelgebied en voor de verandering wil ik wat sfeerbeelden tonen van Ommelanderwijk.

De vraag die ik altijd aan mensen stel is wat behoort tot Ommelanderwijk en waar begint deze. Kadastraal bij de vroegere Giezensbrug dus is het gedeelte van de Giezensbrug richting Veendam de Molenstreek dus Veendam.

Tegenwoordig staat het bord Ommelanderwijk direct na het viaduct. Visueel is Ommelanderwijk los gemaakt van Veendam door de demping van het Ommelanderwijk, de aanleg van het AGW Kanaal en de aanleg van de N33. Door verbreding van de genoemde autoweg zal Ommelanderwijk nog verder van Veendam ‘loskomen'.