Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale afvalkalender vanaf januari 2014

Door op vrijdag, 20 december, 2013 - 15:44

AFVALKALENDER - De gemeente Veendam gaat over op een digitale afvalkalender. Dit betekent dat er bij inwoners dit jaar geen gedrukt exemplaar meer thuis in de brievenbus valt, maar dat er een gepersonaliseerde kalender door inwoners zelf kan worden uitgeprint. Inwoners kunnen ook kiezen voor de AfvalwijzerApp op de smartphone of tablet. Dan is er helemaal geen papier meer nodig en heeft iedereen de actuele informatie letterlijk bij de hand.

Inwoners kunnen vanaf 1 januari 2014 inloggen op de website www.mijnafvalwijzer.nl en een gepersonaliseerde afvalkalender downloaden en uitprinten. Bovendien is er de Afvalwijzer App. Bezitters van een iPhone, een iPad, een Androidtoestel of een Windows Phone 8, kunnen de App gratis downloaden in de App store of Google Play. Zoek dan op de term ‘Afvalwijzer'. Kies vervolgens voor de App van AddComm. Voor alle andere smartphones is de mobiele website www.mijnafvalwijzer.nl beschikbaar.

De Afvalwijzer App past prima binnen het kader van een duurzame leefomgeving. Door meer digitaal te doen, is er minder papier nodig. Ook steeds meer inwoners kiezen voor digitale informatie. Door de App hebben inwoners straks actuele informatie letterlijk bij de hand en wanneer het hun uitkomt.

Kunnen inwoners op geen enkele manier een geprint exemplaar bemachtigen, bijvoorbeeld via familie, vrienden of kennissen, dan kunnen ze de gemeente bellen. Er wordt dan een exemplaar toegestuurd.

Inwoners die hun afval deponeren in een ondergrondse container of een zogenaamde cocon, en hun gegevens invullen op www.mijnafvalwijzer.nl, krijgen geen gepersonaliseerde informatie over ophaalroutes te zien. Via de icoontjes kunnen zij wel informatie bekijken rondom een afvalsoort.

De Afvalwijzer is ontwikkeld door Addcomm. Inmiddels zijn er meer dan zestig gemeenten aangesloten en wekelijks melden zich nieuwe gemeenten aan. De Afvalwijzer App wordt in januari door Addcomm overhandigd aan wethouder Bert Wierenga.