Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen In de Manne genieten van hun prijs

Door op donderdag, 19 december, 2013 - 23:00

PRIJS - Leerlingen uit groep 7/8 van Jenaplanschool In de Manne hadden dinsdag 17 december de dag van hun leven. De kinderen maakten een sportief uitje naar de GasTerra Flames in Groningen. Deze dag was het resultaat van de wedstrijd die de school in oktober won tijdens de Kinderboekenweek.
In de Kinderboekenweek organiseerden Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam, Cultuurcentrum vanBeresteyn en Team Sport van de gemeenten Pekela en Veendam een sportief spel, genaamd Klaar voor de Start.

Tijdens het spel kregen basisscholen 24 opdrachten op het gebied van lezen, taal, boeken, bewegen en sport. Zo moesten de kinderen nieuwe fitnessoefeningen bedenken met boeken, een rap maken over lezen en samen met voetballer Angelo Cijntje planking-oefeningen doen. Voor elke opdracht kon de klas punten scoren. Jenaplanschool In de Manne haalde de meeste punten en won een sportief uitje. GasTerra Flames bezorgt leerlingen bijzondere dag

Dinsdag 17 december begon met het sportieve uitje met een basketbalclinic van de GasTerra Flames. De kinderen werkten zich in het zweet tijdens verschillende oefeningen. Na een wedstrijdje vrije worpen nemen, wonnen Lerissa en Sylvester nog een mooi T-shirt.

's Avonds stond voor de Flames de Europese wedstrijd tegen het sterke Italiaanse team Reggio Emmilia op het programma. De leerlingen van In de Manne hadden een mooie plek gevonden op de tribune en moedigden de basketballers aan. Fans van de Flames gaven de kinderen grote vlaggen, waar ze de hele avond mee zwaaiden. Deze aanmoedigingen hebben geholpen, want de Flames wonnen de wedstrijd met 85-60.
Leerkracht Giny Pronk: "De kinderen hebben genoten! Het was een fantastische ervaring voor ze. Ze hadden de hele dag een grote glimlach op hun gezicht. "

Na de wedstrijd gingen de kinderen snel naar de rand van het speelveld om de spelers een high-five te geven. Nadat de laatste handtekeningen waren gezet, begon de terugreis naar Veendam en eindigde deze bijzondere dag.