Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelkleurig Kerstfeest in Wildervank

Door op donderdag, 19 december, 2013 - 08:28

WILDERVANK - Kerstfeest maakt in mensen heel wat los. Niemand wil het ongemerkt voorbij laten gaan. Iedereen viert het ook op eigen wijze. Uitbundig of sober, met velen of alleen, thuis of ergens anders.

Kerstfeest is een feest van de kerk, ook al vieren velen het zonder religieuze invulling. Gelukkig kan iedereen helemaal zelf invullen wat er wordt gevierd en hoe. Wie daarbij toch zoekt naar een religieuze inhoud, kan uitstekend terecht bij de plaatselijke kerken. In Wildervank is dat de Grote Kerk (Raadhuisstraat 9). Precies, die met de toren.

Wat is dan die religieuze inhoud? Ook dat kan voor mensen heel verschillend zijn. Misschien kunnen we het maar het beste eenvoudig houden. Het verhaal is dat een kind geboren wordt, ergens achteraf en slechts opgemerkt door herders. Maar in dat kind komt God zelf de mensen nabij. Het kind is een Licht voor de wereld: Jezus Christus. Het verhaal is tweeduizend jaar oud, maar vandaag nog vieren wij het.

In de Kerstnacht (24 december) is er om 22:00 uur een traditionele dienst waaraan ons Adhoc-koor medewerking zal verlenen. Op kerstmorgen (25 december) is er om 9:30 uur een gezinsviering. Ook het vermelden waard is de Oudejaarsdienst (31 december) die we gezamenlijk vieren met de Luthersen in de Evangelisch-Lutherse Kerk om 19:30 uur (Sportterreinstraat 6 - het kleine witte kerkje). Iedereen is van harte welkom!

Los van deze kerkelijke vieringen is er ook een Volkskerstzang op zondag 22 december om 19:00 uur in de Grote Kerk, een mooie gelegenheid om samen kerstliederen te zingen en het kerstverhaal te horen. Diezelfde dag is er ‘s middags om 16:30 uur het familiekerstfeest in Concordia (naast de Grote Kerk), waarin op een verrassende wijze naar het kerstverhaal geluisterd zal worden.

En verder komt de kerk op vele manieren naar de mensen toe: er waren kerstvieringen in Westerhave en een kerstmiddag voor Club 65+, en er komt een koor dat in tehuizen en bij mensen thuis kerstliederen zingt, en vast nog meer.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de predikant, ds Marien Grashoff, tel. 0598 857272, e-mail predikant@protestant-wildervank.nl .