Regio

Bibliotheek Muntendam neemt afscheidMUNTENDAM - Op vrijdag 27 december is de Bibliotheek in Muntendam voor de allerlaatste keer open. De bibliotheekmedewerkers nemen op deze vrijdagmiddag afscheid van de Muntendammer Bibliotheek en de bibliotheekleden.

Na ruim 60 jaar sluit de Bibliotheek Muntendam definitief haar deuren. Als gevolg van de gemeentelijke bezuinigingen wordt het bibliotheekwerk in de gemeente Menterwolde op een andere manier ingevuld. De Muntendammers kunnen voortaan gebruik maken van de Bibliotheek in Zuidbroek of die in buurgemeente Veendam. De bibliotheekpas is ook geldig in de andere bibliotheken in stad en provincie Groningen. Minder mobiele bibliotheekleden kunnen gebruik maken van een boek-aan-huisservice die wordt gecoördineerd vanuit Bibliotheek Veendam. Momenteel wordt de mogelijkheid onderzocht om een bibliotheekvoorziening op de basisscholen te realiseren.

Afscheid
De bibliotheekmedewerkers nodigen alle Muntendammer bibliotheekleden uit om op de laatste openingsmiddag - van 14.00 tot 17.30 uur - afscheid te nemen en voor een laatste keer boeken te ruilen in Bibliotheek Muntendam. Om 16.00 uur vindt er een officiële sluitingshandeling plaats waarbij voor de oudste en de jongste lener een speciale taak is weggelegd