Overslaan en naar de inhoud gaan

PvdA Veendam in actie tegen stopzetten zoektocht alternatieve locaties windmolen

Door op woensdag, 18 december, 2013 - 17:31

WINDMOLENS - De PvdA heeft een e-mail gestuurd naar de partijgenoten in de Provinciale Staten om er voor te zorgen dat bijgaande brief niet verstuurd wordt. In deze brief wordt namelijk een verzoek gedaan om niet meer naar alternatieve locaties te hoeven zoeken voor de windmolens langs de N33 als straks de MER afkomt. Dit kan niet waar zijn, vindt de PvdA Veendam. De brief wordt 18 december behandeld en dat wil PvdA fractievoorzitter Ans Grimbergen voor zijn.

Geachte Partijgenoot,

Nu wij al langere tijd kennelijk verschillen van mening over de onwenselijkheid van het situeren van windmolens langs de N33 en het tot nu toe niet lukt om hierover tot ook maar iets van een uitweg te geraken wenden wij ons in een uiterste poging lopende procedures zo zuiver mogelijk te laten lopen tot u en wel hierom:

Door de brief van GS aan PS dd. 17 oktober jl met als onderwerp aanmelding 8e tranche crisis en herstelwet ten behoeve van realisatie van doelstellingen windenergie beogen GS de in hun ogen ongewenste herhaling van afweging van locatiealternatieven bij het maken van inpassingsplannen. GS betogen dat conform het Besluit m.e.r. echter weer een vergelijking van locatiealternatieven nodig is. Met de aanmelding voor bijlage II hoeft GS mogelijk geen vergelijking van alternatieve locaties te doen bij het maken van provinciale inpassingsplannen. 

Het rijk wil dit wel. Een curieuze situatie lijkt nu te ontstaan: We hebben een gedeputeerde die voortdurend in de publiciteit zijn handen in onschuld wast omdat hij er niet meer over gaat maar het rijk, terwijl het rijk nu voortvloeiend uit de m.e.r. de zorgvuldigheid beoogd door opnieuw alternatieve lokaties te wegen. Het kan toch niet zo zijn dat onze gedeputeerde gesteund door zijn eigen fractie dit nu probeert te blokkeren terwijl men weet dat vele lokale afdelingen vooral in Oost-Groningen grote bezwaren hebben tegen de nu beoogde lokatie.

Wij roepen u allen dan ook op alles in het werk te stellen te voorkomen dat deze procedurele poging om alsnog een zorgvuldige weging te doen plaatsvinden niet tegen te houden en deze aanmelding daarmee niet te doen plaatsvinden.