Regio

Shows, clinics en topsport tijdens Indoor GroningenZUIDBROEK - Nog een paar dagen en dan start het 52ste Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt om wederom een gevarieerd programma samen te stellen. De 52ste editie vindt plaats van 20 december 2013 tot en met 4 januari 2014 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Alle aspecten van de paardensport komen aan bod en alle niveaus krijgen de kans zich op dit
podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar
ook de jeugd met hun pony's en dressuurpaarden.

Dressuur
Traditioneel is één dag tijdens het CSI2* IICH Groningen voor de landelijke dressuurrubrieken klasse B t/m Z2. Dit jaar is er wederom een dressuurdag voor pony's op 23 december. Evenals voorgaande jaren kwalificeren de beste combinaties van de DCIG-competitie zich voor deze wedstrijd

Show
Op zondag 22 december geeft de Olympische dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels een clinic. In 2008 heeft zij met Hunter Douglas Sunrise deelgenomen aan de Olympische Zomerspelen in Peking en won zij zilver in de landenwedstrijd. Naast deze clinic zijn er tijdens CSI2* IICH Groningen een aantal shows, namelijk:

  • Hang and Jump (21 december)
  • Ride and drive; kür op muziek van 4 Friese paarden met sjezen (27 december)
  • IJslandrijders www.ijrn.nl (28 december)
  • tuigpaarden Stal Mekkes (28 december)
  • demonstratie van Christa Larmoyeur (3 januari)
  • Ruiterbal met medewerking van Given (3 januari)

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt Indoor Groningen deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie geeft op 28 december een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.