Overslaan en naar de inhoud gaan

Voedselbankactie van kinderdagverblijf Bamba groot succes

Door op maandag, 16 december, 2013 - 22:13


KNIEPERTJES -
Na een halve week kniepertjes bakken samen met een aantal enthousiaste ouders, was het dan eindelijk zover. De in totaal 2100 kniepertjes zijn gebakken! Kinderdagverblijf Bamba zette enkele weken geleden een zogenaamde ruilactie op ten bate van de Voedselbank. Iedereen kon kind(gerelateerde) houdbare producten inleveren voor de Voedselbank. In ruil hiervoor kreeg men een zak zelfgebakken kniepertjes terug van Bamba. "Er is echt heel veel ingebracht", aldus Monique Bergsma, locatiehoofd van Bamba. "

Het leuke van deze actie was dat mensen echt hebben nagedacht over kindgerelateerde producten. Er kwamen mensen met dozen vol baby- en dreumesvoeding, Liga en andere babyproducten. Hier is bij de Voedselbank dan ook grote behoefte aan.

Maar ook aan de oudere kinderen is goed gedacht. Dat bleek wel uit de lading snoep, koekjes en pakjes drinken die werden ingebracht. Afgelopen vrijdag mochten een aantal kinderen van Bamba zelf de ingezamelde producten aan de voedselbank aanbieden. Samen met de medewerkers van de Voedselbank werd er hard gewerkt om alles in hun bus te krijgen. Kinderdagverblijf Bamba kijkt terug op een leuke actie die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.