Heren van Flash vechten zich naar winst

Door op maandag, 16 december, 2013 - 21:41

Tekst Flash

VOLLEYBAL -
Zaterdag 14 december nam Flash/ Veendam het op tegen Memesa uit Appingedam.Memesa is een laag geklasseerd team, terwijl Flash de tweede plek in de regiodivisie bezet. Alhoewel de prognose anders deed vermoeden had Flash de grootst mogelijke moeite om de wedstrijd in winst om te zetten. Desalniettemin konden er na de wedstrijd 4 punten worden bijgeschreven en staat Flash steviger op de tweede plaats.

De afgelopen weken wordt het team van Pot gekenmerkt door veel blessures. Passer/lopers Werner Kruid en Alwin Timmer trainen al enige tijd niet en ook spelverdeler Henk Kruid is een periode afwezig geweest vanwege een kwetsuur aan de rug. Laatstgenoemde was echter net op tijd hersteld om Erik Kuperus te vervangen toen die zich halverwege de week afmeldde omdat hij was geveld door griep.

Met deze achtergrond begon Flash aan de wedstrijd. Voorafgaand poogde trainer Pot zijn mannen met ferme woorden op scherp te zetten, maar nadat de eerste punten gespeeld waren was reeds duidelijk dat ze niet het beoogde effect hadden gehad. Er werd slap en ongeconcentreerd gespeeld en een eerste time-out was nodig. Helaas was het tij in deze set niet meer te keren en ging het eerste punt terecht naar Appingedam.

Met enige tactische aanwijzingen van de trainer maar zonder de opstelling te veranderen werd er begonnen aan de tweede set. Flash bleef de tegenstander nu wel bij en onder toeziend oog van de steeds groter wordende schare publiek bouwde het zelfs een voorsprong op. Vooral diagonaalspeler Michael Bijl scoorde met grote regelmaat en hoewel het nog steeds veel moeite kostte werd de set binnengehaald.

Met slechts één wijziging in de opstelling, Freddy Pelgrim werd vervangen door Jaap Wubs, werd er begonnen aan de derde set. Mooi gescoorde punten werden afgewisseld met grote fouten maar toch kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker in het voordeel van Flash. Memesa, die dit schijnbaar merkte, probeerde het tempo daarom zoveel mogelijk uit de wedstrijd te halen in een poging het ritme van de Veendammers te verstoren. Zodoende werd het aan het einde van de derde set toch nog billenknijpen in de Sorghvliethal. Na enkele spannende momenten en een reprimande van de scheidrechter richting Memesa wegens herhaaldelijk tijdrekken, werd de set alsnog met 26 - 24 in het voordeel van de thuisploeg beslist.

Dat Flash de teugels nog niet kon laten vieren bleek in de vierde set. De tegenstander was er alles aan gelegen om nog een extra punt uit Veendam mee naar huis te nemen. Ze gingen dan ook tot het uiterste. Elk moment werd aangegrepen om hun onvrede over het wedstrijdverloop te uiten bij scheidsrechter Schouten. Dat deze hier niet van gediend was onderstreepte hij met een rode kaart voor een speler van de ploeg uit Appingedam. Hiermee was het verzet gebroken en kon Flash de derde set en daarmee 4 punten voldaan binnenhalen.