Veendam 1894 (zon) wint derby van Wildervank

Door op maandag, 16 december, 2013 - 14:04

Tekst en foto's Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag het jaar 2013 op een geweldige manier afgesloten. De ploeg van trainer/coach Patrick Beek won met 1-0 van buurman Wildervank en is nu alweer zes wedstrijden op rij ongeslagen. Op een druk en sfeervol sportpark aan De Langeleegte waren enkele festiviteiten georganiseerd om het speciale karakter van deze mooie derby extra te benadrukken. Zo warmde accordeonist Bertus Kor het aanwezige publiek op met enkele nummers die hij ten gehore bracht en verzorgde het demoteam van Sportcentrum Oxygym een optreden in de rust van de wedstrijd. Zoals wel vaker bij derby's had ook deze keer de spanning de overhand en was van goed voetbal geen sprake. In de eerste helft voetbalde Veendam 1894 iets makkelijker en waren met name Leon Zijlstra en Arnoud Bentum een ware plaag voor de Wildervanker defensie. Alleen erg grote kansen leverde het allemaal niet op en aangezien ook Wildervank niet echt een vuist kon maken werd er met 0-0 gerust.

Na de pauze in eerste instantie hetzelfde spelbeeld, totdat halverwege de tweede helft Arnoud Bentum met de openingstreffer de wedstrijd losbrandde. De rappe aanvaller rondde na knap voorbereidend werd van Leon Zijlstra koelbloedig af. Wildervank pakte daarna het initiatief en drong de thuisploeg bij vlagen ver terug op eigen helft. Dit offensief leverde ook enkele mogelijkheden op, maar Veendam-doelman Rob Olijve voorkwam met enkele prima reddingen de gelijkmaker. In de 80e minuut riep Veendam 1894 het onheil over zichzelf af toen Marc van der Laan vanwege commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart kreeg en dus kon vertrekken. Met tien man stonden de Veendammers met de rug tegen de muur, maar de gelijkmaker bleef uit. Over de gehele wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor Veendam 1894, maar als in de tweede fase na rust de gelijkmaker was gevallen hadden de Veendammers ook niet mogen klagen. Door deze overwinning staat Veendam 1894 stevig in de middenmoot in de 3e klasse D en in de strijd om de tweede periodetitel gaan ze zelfs aan de leiding. Kortom: 2014 biedt veel perspectief voor Veendam 1894.