Veendam 1894 (zat) in knotsgek duel langs VVS

Door op maandag, 16 december, 2013 - 14:03

Tekst Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag drie uitermate belangrijke punten gepakt bij VVS. In Oostwold trok de ploeg van trainer/coach Chris de Jong met 3-4 aan het langste eind. Harrie Hulsing was de grote man aan Veendammer zijde met drie puntgave doelpunten. In de beginfase leek het er totaal niet op dat de toeschouwers een enorm spannende wedstrijd voorgeschoteld kregen. Veendam 1894 begon uitstekend aan de wedstrijd en was overduidelijk de bovenliggende partij. Dit resulteerde binnen een half uur spelen al in een 3-0 voorsprong via treffers van Hulsing (2x) en Emrah Akgul. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en niets leek een ruime overwinning voor de Veendammers in de weg te staan. Totdat in de slotfase van de eerste helft twee momenten van onachtzaamheid in de achterhoede van Veendam 1894 genadeloos werden afgestraft: 2-3. In plaats van een riante voorsprong bij rust was de spanning volledig terug in de wedstrijd.

VVS geloofde er weer in en trok in de tweede helft direct vanaf het begin fel van leer. Op een steeds zwaarder wordend veld kwamen de geelzwarten niet meer aan voetballen toe en hing de gelijkmaker in de lucht. De blauwhemden van trainer/coach Jan Veenhof hadden uiteindelijk een vrij makkelijk gegeven strafschop nodig om de stand op 3-3 te brengen. Veendam 1894 leek het even kwijt te zijn en vreesde zelfs een 4-3 achterstand toen de bal enkele minuten later wederom op de stip ging. Deze penalty was iets makkelijker te accepteren, aangezien voorstopper Mehmet Katircioglu inderdaad contact maakte met de VVS-spits. Gelukkig voor Veendam 1894 keerde Jeffrey Oosting dit buitenkansje van elf meter, waardoor de stand in evenwicht bleef. De wedstrijd leek ook in 3-3 te gaan eindigen, totdat in blessuretijd ‘man of the match' Hulsing met zijn derde treffer van de middag de eindstand op 3-4 bepaalde. De Veendammer goaltjesdief kopte een afgemeten vrije trap van spelmaker Gökhan Atabas met veel precisie tegen de touwen. Door deze zwaar bevochten overwinning blijft Veendam 1894 meestrijden om de bovenste plaatsen in de 4e klasse C.

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd van 2013 op het programma wanneer GVAV Rapiditas naar de Langeleegte komt.