Hard werkend Wildervank (zat) kreeg loon naar werken

Door op maandag, 16 december, 2013 - 08:14

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Een hardwerkend Wildervank won op eigen veld met 1-0 van Wagenborger Boys. Door deze belangrijke zege staan de ‘godenzonen' van oefenmeester Pieter Nuus op een mooie derde plaats in de vijfde klasse. Wildervank moest in de 60ste minuut met 10 man verder omdat Bart Folkers twee keer geel kreeg. Dus rood!

Een hardwerkend Wildervank knokte zich door veel inzet en een winnaarsmentaliteit langs Wagenborger Boys. Deze zege is opmerkelijk omdat de thuisclub moest aantreden met een gehavend elftal. "Het was voor ons belangrijk deze pot te winnen. Gezien de concurrentie was deze zege heel belangrijk", zei Nuus na afloop van de wedstrijd.

De eerste helft was niet hoogstaand wat het voetbal betrof. Maar toch kwam Wildervank op voorsprong door een strafschop. Deze werd in de eerste instantie gemist door Kris Lubben, maar door zijn eigen scherpte kon hij de bal alsnog achter de goalie van Wagenborger Boys schieten: 1-0.

Na de thee werd de wedstrijd er niet beter op. Maar Wildervank vocht wel voor elke meter. Wildervank behaalde dus een zwaar bevochten overwinning binnen. Ook Wagenborger Boys zat niet stil en kreeg een paar grote kansen. Maar de Boys konden deze niet verzilveren in een goal.

In de 60ste minuut dus voor de tweede keer de gele kaart, voor Bart Folkers en hij kon zich douchen. Daarna was er dus ‘alle hens aan dek' bij Wildervank. Maar de mannen Nuus hielden stand en ze gingen na afloop feestend naar de kleedkamers.