Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotary dit jaar weer in actie met Sterren Stralen Opbrengst volledig t.b.v. kansloze jongeren

Door op vrijdag, 13 december, 2013 - 17:04

ROTARY - Dinsdag 17 december komt het weer tot een voorlopige afronding van het project "Sterren Stralen". Donateurs worden dit jaar bij elke donatie van € 50,00 in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan de wintermaaltijd van de Rotaryclub Veendam in Hotel Parkzicht en op zo'n manier eens kennismaken met Rotaryleden en waar Rotary voor staat. Ook kan men er anderen ontmoeten, netwerken en genieten van een stevige maaltijd.

De opbrengst is bedoeld voor kansloze Veendammer jongeren tussen 4 en 18 jaar die, meestal om financiële redenen, niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Dit jaar is € 3000,- geoormerkt voor Stichting Leergeld Veendam. Het betreft hier een bijdrage van Oldenburger Fritom, de Winnaar TLN Ondernemersprijs 2014. De rest van de opbrengst zal verdeeld worden onder de regionale afdeling van de Stichting Leergeld die zich met deze jongerenproblematiek bezig houdt, het jeugdwerk van Humanitas, de Voedselbank Veendam-Menterwolde voor een leuke attentie voor de kinderen in het kerstpakket en De Vennen Muntendam, een woonlocatie voor kinderen (8-18 jaar) met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek.

De wintermaaltijd begint om 17.30 uur. De uitreiking van de verschillende cheques zal om ca. 20.00 uur plaatsvinden. Vlak voor de uitreiking vindt er nog een ludieke veiling plaats.