Overslaan en naar de inhoud gaan

Wim Pater winnaar Veendammer Ondernemersprijs 2013

Door op vrijdag, 13 december, 2013 - 16:51

ONDERNEMERSPRIJS - Tijdens de 23ste Eindejaarsbijeenkomst van de Veendammer Ondernemers Compagnie (VOC) en de gemeente Veendam is Wim Pater van Paragon Pet Products uitgeroepen tot Veendammer Ondernemer van het Jaar. Het is voor achtste keer dat de Veendammer Ondernemersprijs is uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: Koen Meijer (Koen Meijer BV), Rene Nijenbrinks (Santibri), Henk Smid (Variass) en Aaldert de Vrieze (Ivraplus).

Alle VOC-leden zijn opgeroepen om hun ondernemer van het jaar voor te dragen bij het bestuur van de VOC. De criteria waaraan de ondernemer moet voldoen zijn:

  • Positieve uitstraling in Veendam en omgeving
  • Bedrijf is gevestigd in Veendam en omgeving
  • Werkgelegenheid in Veendam en omgeving
  • Innovatief 

De jury heeft met unanieme stemmen als Veendammer ondernemer van het jaar 2013 gekozen voor Wim Pater van Paragon Pet Products.

Juryrapport
Naar de mening van de jury is Wim Pater met recht een top-ondernemer. Zeer gedreven en betrokken bij zijn onderneming en personeel. Eigenwijs maar wel met een sterke visie. Een techneut in de positieve zin van het woord. Wim denkt over alles na en heeft oog voor de toekomst van zijn onderneming. Paragon is de laatste jaren ondanks de crisis steeds gegroeid. De jury is met name tot de slotsom gekomen dat Wim Pater de prijs moet winnen, omdat hij voldoet aan twee belangrijke voorwaarden. Te weten: innovatie en werkgelegenheid. Daarnaast vanwege zijn sterke visie op de markt.

Innovatie
Wim heeft iets voor elkaar gekregen dat nog niemand hem na heeft gedaan. Avebe zag in 2003 geen heil meer in het product, maar Wim heeft het toch voor elkaar gekregen om van aardappelzetmeel een product te maken dat geschikt is om in allerlei vormen te spuitgieten.

Werkgelegenheid
Paragon laat naast haar eigen werknemers veel werk verrichten door de sociale werkplaatsen in de regio. Daarnaast is het bedrijf nog steeds groeiende en dit zorgt voor meer werkgelegenheid.

Het leveren aan meer dan veertig landen zorgt voor een positieve uitstraling voor de regio. Daarnaast is de sterke visie van het bedrijf op de markt en het winnen van marktaandeel, naar de mening van de jury, een voorbeeld voor veel regionale ondernemers.