Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsles voor allochtone vrouwen in Veendam

Door op vrijdag, 13 december, 2013 - 16:45

FIETSLES - Sinds 4 november 2013 verzorgen stagiaires van team sport, gemeente Veendam fietslessen voor allochtone vrouwen. De vrouwen zijn leerlingen van het Noorderpoort College. Iedere maandag van 15.30 tot 16.30 uur wordt er fietsles gegeven in de Sorghvliethal. De laatste les voor de jaarwisseling is maandag 16 december aanstaande.

De leerlingen van het Noorderpoort College volgen een fietscursus van 7 weken gegeven door studenten van het sportteam Veendam. Dit gebeurt in samenwerking met Compaen en het Noorderpoort College. Bij aanvang van de cursus hadden de meeste deelneemsters nog nooit gefietst. Inmiddels hebben de dames 6 weken les gehad en kan 60% bijna zelfstandig fietsen. Er wordt met heel veel plezier geoefend en waar we begonnen zijn met zeven deelneemsters zijn er nu inmiddels elf vrouwen die elke week komen fietsen. Voor het fietsproject worden fietsen geleend van plaatselijke fietshandelaren. Bij voldoende animo en bij succes zal het project worden verlengd. Het vervolg zal dan weer starten in januari 2014.

Heeft u vragen over het fietsproject of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met Janine Smit van Compaen, jsmit@compaenveendam.nl of t. 0598 698119.